Versterking van de biocontrolelijn

Het Spaanse Idai Nature neemt Agrichem Bio over

Idai Nature, een Spaans biotechnologiebedrijf binnen de Rovensa groep, maakte op dinsdag 4 februari de overname bekend van Agrichem Bio, een bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van biologische beschermingsproducten.

De overname van de in Madrid gevestigde onderneming versterkt de biocontrolelijn van het gespecialiseerde bedrijf Idai Nature, waardoor de Rovensa groep nu wereldwijd een leidende positie inneemt in de omschakeling van de conventionele tuinbouw aan de hand van gezonde en milieuvriendelijke oplossingen.

Agrichem Bio werd opgericht in 1976 en met tal van innovatieve producten heeft het bijgedragen aan de modernisering en de technologische capaciteit van de tuinbouw in Spanje en Portugal. Momenteel legt het zich toe op het testen, registreren en de afzet van biologische beschermingsproducten, plantenvoeding en biostimulanten.

“We zijn erg trots op de integratie van Agrichem Bio in Grupo Rovensa. Het bedrijf blijft verder groeien onder leiding van de familie die het heeft opgericht en zal nu onder de vleugels van en samen met de Rovensa groep de schouders zetten onder het ambitieuze project van de omschakeling van de mondiale tuinbouw naar bio. Agrichem Bio behoudt evenwel zijn onafhankelijkheid binnen de biocontrol business unit van onze groep. Met deze operatie timmeren wij verder aan de weg om wereldwijd een leidinggevende positie in te nemen op het gebied van biocontrole door middel van duurzame en milieuvriendelijke oplossingen", zegt Carlos Ledó, oprichter en CEO van Idai Nature en Chief Operating Officer Biocontrol van de Rovensa groep.

Eric van Innis, CEO van Grupo Rovensa, treedt hem bij: "We hebben een gemeenschappelijk doel: het versterken van de lijn van gezonde en milieuvriendelijke oplossingen voor de tuinbouw. Daardoor kunnen telers duurzamer voedsel produceren dat beter is voor zowel de menselijke gezondheid als voor het milieu vanwege het lagere gehalte aan chemicaliën. In haar missie de planeet te voorzien van veilig en gezond voedsel geproduceerd door een evenwichtige en duurzame landbouw, blijft Rovensa trouwens nieuwe mogelijkheden verkennen voor verdere overnames in de biosector."

De strategie van de groep is telers geïntegreerde oplossingen te bieden aan de hand van kwaliteitsvolle gewasbeschermingsmiddelen die een laag toxicologisch profiel hebben, nauwkeurige biostimulanten, gespecialiseerde plantenvoeding en natuurlijke biologische beschermingsproducten die veilig zijn voor zowel de teler, de consument als het milieu.

De adviseurs die Idai Nature bij deze overname hebben bijgestaan zijn Borealis by IFEDES, Uría Menéndez en PWC. AgrichemBio werd bijgestaan door Anaford Asesores.

Voor meer informatie:
Idai Nature
C/ Moscú, 10 Pol. Ind. Mas de Tous
46185 La Pobla de Vallbona
Valencia (Spanje)
Tel: +34 96 166 14 14
Fax: +34 96 007 41 66
www.idainature.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.