Molenaartje biscuit gestickerd vanwege allergeen mosterd

Het is gebleken dat het allergeen mosterd door incidentele contaminatie van een van de grondstoffen zowel in de volkoren biscuits als de volkoren speltbiscuits van Molenaartje aanwezig is. Dit is niet op het originele etiket aangegeven en wel wettelijk verplicht, daarom heeft Udea besloten de producten te stickeren met de correcte label informatie.

Het gaat om volkoren biscuits 200 gram (5005102) met een THT van 01/12/2020 en volkoren speltbiscuits 200 gram (5005114) met een THT 01/12/2020. De THT datum van de producten zijn te vinden op de zijkant van de rol onder de streepjes code.

Waarom is er gekozen voor een sticker?
We hebben ervoor gekozen de producten netjes te stickeren met de correcte labelinformatie omdat dit de meest duurzame oplossing is. Door de producten te stickeren met correcte labelinformatie hoeven we geen goede producten te vernietigen.

Hoe is de productkwaliteit van de biscuits?
Aan de smaak en het uiterlijk van de biscuits is niets veranderd. De productkwaliteit is dus goed. Echter, omdat het allergeen mosterd in de biscuits aanwezig is, moet de correcte allergenen informatie op de verpakking worden vermeld.

Voor meer informatie: www.udea.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven