Sprinklr legt biologische bedrijfstuinen aan

"Een klein natuurgebied maken van je buitenruimte"

Sprinklr, webshop voor duurzame en biologische planten, legt nu ook bedrijfstuinen aan. Focus ligt op natuurlijke ontwerpen met veel gebruik van inheemse planten. Niet alleen insecten, vogels en kleine zoogdieren moeten zich er thuis voelen, ook de medewerkers. Sprinklr gebruikt biologische gekweekte planten van Kwekerij Verhoeven en Kwekerij Van Houtum, en gifvrij gekweekte planten van andere gerenommeerde kwekers. Onlangs werd de eerste tuin opgeleverd in Amersfoort.

400 m2 nieuw natuurgebied
Voskamp Groep liet op een bedrijventerrein in Amersfoort een volledig duurzaam nieuw pand bouwen. "Dat wilden we door trekken naar buiten", zegt Natasja van der Meer van Voskamp Groep. "We wilden iets doen voor het milieu, een tuin die goed is voor biodiversiteit." Elke vierkante meter is gebruikt voor de natuur, waar vanuit het pand van glas direct op wordt uitgekeken. Maar liefst 100 inheemse bomen, 240 heesters, 840 kruidenplanten en honderden biologische bollen gingen de grond in. De tuin werd ontworpen door Inge Slothouber, van Het Natuurtalent.

Inzetten voor biodiversiteit en CO2-opslag
"Bedrijven met buitenruimte kunnen echt wat betekenen voor biodiversiteit en CO2 opslag", zegt Suzanne van Straaten van Sprinklr. "We hebben te maken met een enorme achteruitgang van biodiversiteit, ook door het gebruik van pesticiden in Nederland. Bedrijven kunnen een bijdrage leveren door een echt natuurlijke tuin aan te leggen met biologische planten."

Sprinklr werkt met een uitgebreid netwerk van kwekers, tuinontwerpers en hoveniers. "Wij maken het makkelijk om van je buitenruimte een klein natuurgebied te maken", zegt Suzanne.
"Zo'n biodiverse tuin kan ook goed zijn voor de medewerkers. Hoe heerlijk om schommelend je telefoongesprek te voeren? Of in de snikhete zomer in de koelte van een boom te kunnen vergaderen. Of je een uur te kunnen concentreren op een moeilijk stuk tussen de vlinderstruiken?"

Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: Liedewij Loorbach


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven