A&P Service biedt banderolleermachines aan

"Het potentieel van duurzame verpakkingsoplossing is onuitputtelijk"

Duurzame verpakkingsalternatieven uit karton en papier winnen snel aan betekenis, niet alleen in de Duitse handel. Peter Schiffmann – al jarenlang machineleverancier van de groenten- en fruitbranche en eigenaar van de firma A&P Service – biedt sinds drie jaar een duurzame banderolleeroplossing aan en stelt een grote behoefte aan dit soort oplossingen in de gehele branche vast. Hij bedient zowel klanten uit het nabijgelegen fruitteeltgebied het Alte Land alsook uit buurlanden zoals bijvoorbeeld Luxemburg.

Hiervoor werd de moderne techniek van de banderolleermachines van ATS-Tanner Banding AG gecombineerd met de kartonnen vleugelschaaltjes van A+P Service, waardoor de appelen veilig en stevig bij elkaar gehouden worden, deelt het bedrijf mee. De gecombineerde verpakkingsoplossing met de duurzame schaaltjes en banderollen wordt in Duitsland niet alleen ingezet voor hardfruit, maar ook voor een groot aantal andere verse producten zoals kiwi's, asperges, bananen en courgettes.


Gebanderolleerde appelen in vleugelschaaltjes evenals gebanderolleerde groenten en fruit zonder drager.

De voordelen van de banderolleerinstallatie zijn talrijk: daartoe horen onder andere de veelvuldig gewenste duurzaamheid, de eenvoudige bediening, lage onderhoudskosten bij een hoog stukaantal evenals een groots prestatievermogen. "Dit prestatievermogen toont zich in het bijzonder bij de volledig automatische installatie en is afhankelijk van product en productaanvoer“, legt Peter uit.

Halfautomatisch en volledig automatisch
De methode is echter niet alleen maar geschikt voor grootverpakkers, maar ook voor kleinere bedrijven die over het algemeen eerder van een halfautomatische banderolleermachine voorzien worden. Inmiddels is het aantal aanbieders enorm toegenomen, ziet Peter. "Wij hebben het bestaande systeem echter gemodificeerd. Zodra het schaaltje bij de banderolleermachine is aangekomen, worden de gegevens direct op de banderol gedrukt per thermotransferprinter, daarna om het gevulde vleugelschaaltje gelegd en ultrasoon gelast. Dat wil zeggen dat er geen stickers of etiketten gebruikt worden."


In de bio-sector heeft deze oplossing zich reeds gevestigd.

Onuitputtelijk potentieel
De vakdeskundige ziet nog steeds dat er meer inzetpotentieel voor de alternatieve verpakking in de fruitbranche bestaat. "In de bio-sector  heeft deze oplossing zich reeds gevestigd. In de conventionele handel wint ze nu echter eveneens snel aan betekenis. Ten eerste aangezien de banderol zich om de fruitschaaltjes fixeert, onafhankelijk van de verpakkingsgrootte en zonder dat het fruit aansluitend uit de verpakking genomen kan worden. Ten tweede biedt de oplossing aan de POS het voordeel dat het fruit voor de consument zichtbaar is. Hierdoor is het potentieel onuitputtelijk!“

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica bij de stand van de Sorma group: hal 9 / D13 

Voor meer informatie:
A+P Service
Peter Schiffmann e. K.
Ostfeld 20
D - 21635 Jork
Tel. +49 (0)4162 – 25 439 – 00
Fax +49 (0)4162 - 25 439 - 52
E-mail: info@ap-service.de 
Homepage: www.ap-service.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven