Genossenschaft der Öko-Bauern viert vijfentwintigjarig jubileum

Telerscoöperatie uit Lippborg is een zwaargewicht in de bio-branche

22.000 ton aardappelen en groenten per jaar, honderd leveranciers, meer dan honderd medewerkers, grote handelsketens als afnemer: de coöperatie van bio-telers in het Duitse Lippborg is een zwaargewicht in de bio-branche. Nu viert het bedrijf haar vijfentwintigjarig jubileum. Om dit te kunnen doen, is de coöperatie precies op tijd hersteld van een tegenslag, meldt Die Glocke.

"Vanaf 2002 schoten de hoeveelheden omhoog“, zegt directeur Klaus Rauhaus. Grote discounters zoals Aldi hadden destijds de bio-markt ontdekt en zij vroegen om steeds meer producten. Vanaf dit moment opende de coöperatie zich ook voor andere bio-merken zoals Demeter en Bioland. Steeds meer bedrijven sloten zich bij de 'Genossenschaft der Öko-Bauern' aan.

Meer dan honderd leveranciers
Aangezien de vestiging in Lippborg de grenzen van haar capaciteit bereikte, verhuisde de coöperatie bedrijfstakken naar andere plaatsen. Er werden verpakkingsstations opgericht in Noord-Duitsland. Tegenwoordig verkoopt de coöperatie ieder jaar circa 7000 ton wortelen, 8000 ton aardappelen, 3000 ton uien en nog eens 4000 ton aan andere groenten. De honderd leveranciers stammen voor 80 procent uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen, de rest is verdeeld over de rest van Duitsland, het Europese buitenland evenals Egypte en Israël.

Bron: Die Glocke

Voor meer informatie:
Genossenschaft der Öko-Bauern eG
Gewerbegebiet Rommersch 13
59510 Lippetal-Lippborg
Niederlassung Ahlen:
Bunsenstraße 17
59229 Ahlen
Tel.: 02527 9302-28
Fax: 02527 9302-20
info@oeko-genossenschaft.de 
www.genossenschaft-der-oeko-bauern.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven