"Zonder omschakeling naar bio was ik geen boer geworden"

Tussen de windmolens van het platteland van de Flevopolder verbouwen Wouter en Gerrit op ongeveer 45 hectare uien, knoflook, suikermais, spinazie, wortelen, haver, soja en grasklaver. Sinds ze zijn omgeschakeld van gangbaar naar biologisch, blijven Wouter en Gerrit nieuwe dingen proberen. De laatste avonturen zoeken ze in de korte keten. Zo doen ze bij de knoflook de sortering en verwerking zelf.  Binnenkort mogelijk zelfs de afzet via een webshop. Daarnaast werken ze onder de naam Flevo Verse Soja samen met een aantal andere boeren uit Flevoland om soja van Nederlandse bodem naar de consument te brengen.

De Seizoensarbeider publiceert een gesprek met vader en zoon - tussen het uien rooien en knoflook verwerken door - over het proces van bedrijfsovername en samen keuzes maken over de toekomst van het bedrijf.

Toen Wouter zich in het bedrijf ging voegen, werd besloten om gelijk om te schakelen naar biologisch, perceel voor perceel. "En alles dat bio werd, was gelijk Wouter z’n pakkie an. Dat mocht en kon hij regelen. Daarmee hadden we een duidelijke verdeling", zegt Gerrit. Wouter: "Ik denk niet dat ik zonder die omschakeling boer was geworden."

Klik hier om verder te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven