Nieuwe verpakkingsmachine om papieren zakken te maken

Op de Fruit Logistica 2020 introduceert GKS Packaging de LEAF, een nieuwe verpakkingsmachine om papieren zakken te maken. LEAF is de eerste verticale vorm-, vul- en sluitmachine welke puur ontworpen is om de beste resultaten te behalen bij het produceren van papieren zakken uit materiaal dat 100% recyclebaar en 100% composteerbaar is.

"Wij zagen de noodzaak om een speciale machine te ontwikkelen", zegt Ivo Geukes, eigenaar van GKS Packaging:  We hebben niet zomaar een bestaande machine aangepast om acceptabele resultaten te bereiken uit compromissen. In plaats daarvan hebben wij een speciale machine ontwikkeld om de beste resultaten met papier te garanderen.

"Het GKS-engineerings team heeft fantastisch werk geleverd door de basis functies van de machine geheel opnieuw te ontwikkelen, daarbij heel even vergetend dat plastic zelfs bestaat. Met deze gedachte hebben we een maximale prestaties van alle machinefuncties bereikt. Het resultaat is het maken van een perfecte seal onder hoge druk, stabiel papiertransport, perfect vormen en het optimaal vouwen van de zak. LEAF is eenvoudigweg geheel opnieuw ontworpen om te doen wat hij moet doen, perfecte zakken produceren met papier, zonder compromissen", aldus Ivo.

Niet alleen is de machine speciaal ontworpen voor papier, ook is rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Het filmrol frame is volledig gemaakt van gerecycled oceaanplastic, waardoor plastic afval wordt beperkt. De complete machine is opgebouwd uit recyclebare materialen. LEAF werkt met alle papiermaterialen die zijn gecoat met een minimale sealcoating op het seal vlak. Er kan ook gaas van papier verwerkt worden dat in-line kan worden ingebracht en geseald achter een venster in de zak.

De perfecte afgedichte en gevormde zak, met relatief dik papier, wordt gegarandeerd dankzij een speciaal ontworpen formaatset in combinatie met extreem hoge seal kracht. LEAF is de eerste vffs-machine met iPad-interfaces aan beide zijden van de machine, die gemakkelijke toegang en wereldwijde beschikbaarheid bieden tegen lage kosten. LEAF heeft een open modulair ontwerp waarbij de meest gebruikelijke en gewenste opties standaard op de machine aanwezig zijn. Bijvoorbeeld: handgreep, blokbodem, gaas materiaal invoegen, folie snij- en aanplaktafel voor snelle papierrol wisseling en automatische automatische zijdelingse papier verstelling.

Voor meer informatie kunt u tijdens de Fruit Logistica terecht bij de GKS-stand (Hall 3.1, B-05) of Schomaker stand (Hall 9, B08).

Voor meer informatie:
GKS Packaging
Steenoven 18
5626 DK Eindhoven
Tel: 040-2095040
info@gkspackaging.com 
www.gkspackaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven