Met Criollo cacao van Colombiaanse vrouwencoöperatie CooAgroNevada

Nieuwe special: Valentijnsreep 65% puur liefde

Speciaal voor Valentijnsdag introduceert Chocolatemakers de Valentijnsreep 65% puur liefde. Chocolatemakers verwerkt in deze reep een fruitige Criollo cacaosoort, waarvoor ze samenwerken met vrouwencoöperatie CooAgroNevada uit Colombia. Deze cacao is voor het eerst te proeven in de 'special reep' voor Valentijnsdag. 

Cacao van vrouwencoöperatie Colombia
De Criollo cacaobonen van de reep zijn afkomstig van CooAgroNevada, een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia. Een van oorsprong koffiecoöperatie, opgezet door vrouwen sinds de burgeroorlog in Colombia, groeide de afgelopen jaren uit tot een cacao collaboratie met Chocolatemakers. "We halen hier onze koffiebonen vandaan en dachten op een gegeven moment: waarom dan ook niet cacaobonen? Koffie en cacao groeien hier beide in het gebied. Samen met de coöperatie, Progreso en de Rabobank Foundation deden we onderzoek zodat de prachtige Criollo cacaosoort hier meer verbouwd kon gaan worden. Onze eerste oogst cacaobonen werd in 2019 met het zeilschip de Tres Hombres naar de kade van de chocoladefabriek vervoerd en vervolgens verwerkt tot heerlijke biologische chocolade. Dat belooft meer Colombiaanse Criollo cacao bij Chocolatemakers in de toekomst", vertelt Marije Guillaumond.

Rodney Nikkels en Marije Guillaumond op de Bio-beurs 2020. 

De Valentijnsreep 65% puur liefde
De 'special reep' heeft een smaaknuance van kers, rozijnen
en gedroogde pruimen. Een fruitige smaak die van nature in deze Criollo cocao zit en extra tot uiting komt door de lichte branding in deze chocolade.

Ingrediënten: 58% cacaobonen, 7% cacaoboter, 35% suiker.

  • Alle ingrediënten van biologische teelt
  • Bevat geen sporen van noten of pinda's
  • Allergenen: kan sporen van lactose bevatten

Nu beperkt verkrijgbaar voor Valentijnsdag via de webshop:
www.chocolatemakers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven