Pilot Aardappel Bewaar Coach

Aardappels langer bewaren. In een veilige omgeving. Zonder zorgen
Met het oog op het wegvallen van Chloorprofam heeft Agrifirm de afgelopen jaren proactief onderzoek gedaan naar alternatieve oplossingen voor kiemremming in aardappelen. Het uitgangspunt is een milieubewuste oplossing met een maximaal bewaarresultaat. Bescherming van uw aardappelen tegen zo laag mogelijke kosten. Agrifirm is daarom dit seizoen een pilot gestart; De Aardappel Bewaar Coach; Met de Bewaar Coach kan de aardappelteler, ook met het wegvallen van Chloorprofam, aardappels langer bewaren, in een veilige omgeving, zonder zorgen.

Het pilot project van de Bewaar Coach bestaat uit een aantal verschillende stappen:

  • Bewaartool: De bewaartool maakt op basis van diverse parameters inzichtelijk welke kiemremmingsmiddelen in welke hoeveelheden te gebruiken. Daarmee krijgt de aardappelteler ook een indicatie van de mogelijke besparing ten opzichte van de standaard voorgeschreven dosering.
  • Bewaarcheck: Exlan brengt de conditie van uw bewaring in kaart en komt met een concreet advies en aanpak voor verbetermogelijkheden.
  • Monitoring: De Bewaar Coach monitoort de aardappelen in de bewaring gedurende de gehele bewaarperiode
    Monstername: we nemen monster en laten het residu analyseren door onze onderzoekspartner. Indien nodig op meerdere momenten in het bewaarproces.
  • Ruimtebehandeling: Agrifirm verzorgt samen met haar partner de ruimtebehandeling volgens het advies.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Aardappel Bewaar Coach? Vul dan het formulier op deze pagina in. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven