"Olijfolieschap is nog lang niet verzadigd"

Spaanse bio-olijfolie van UnOlivo in Nederland geïntroduceerd

Tholen - De Amsterdamse biologische start-up groothandel/distributeur BioCountry BV introduceert de biologische extra vergine olijfolie van UnOlivo via een aantal verkooppunten. De olijfolie is afkomstig van een kleinschalig en duurzame boerderij in Jaèn (Andalusië), Spanje. "De olie is een eerste koude persing uit de Picual olijf welke onlangs wederom in de prijzen is gevallen. De Picual olijf onderscheidt zich door een wat fruitige en peperige smaak. De olijf zelf is harder en daardoor hoger in vitamines en antioxidanten. De olie heeft mede hierdoor vele goede eigenschappen", vertelt Rein de Gier, eigenaar van BioCountry.

Vorige week kregen bezoekers van de Bio-beurs de kans om van deze olijfolie te proeven. "De reacties waren heel positief. Er is al veel aanbod, maar het olijfolieschap in Nederland en België is in mijn ogen nog lang niet verzadigd. De UnOlivio is heel onderscheidend wanneer je kijkt naar de soort olijf die hierin verwerkt is. Het is leuk om te zien hoe de markt voor olijfolie zich hier de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het product raakt steeds beter ingeburgerd. Ik ben er van overtuigd dat er zeker nog ruimte is voor mooie Spaanse olijfoliën zoals deze."

Rein in de stand van BioCountry op de Bio-beurs 2020. 

Rein kijkt met een goed gevoel terug op de beurs: "We kwamen op de beursvloer heel veel bekende gezichten tegen. De beurs is een ideaal moment om iedereen weer even te zien op één plek. Ook is het een goede beurs om er achter te komen wat er allemaal speelt binnen de branche. Zo zag ik bijvoorbeeld dat de verschuiving richting vegan niet alleen maar in de randstad speelt."

Voor groot en klein
BioCountry BV bestaat inmiddels twee jaar in haar huidige set-up. Het Amsterdamse bedrijf is een distributeur/groothandel in met name Spaanse biologische producten voor groot en klein. De doelstelling van BioCountry is om de consument ervan te overtuigen dat gezond ook lekker en betaalbaar kan zijn. Het bedrijf doet ook mee met 'ondernemers voor een gezond Amsterdam' met als doelstelling obesitas bij met name kinderen (uit minder koopkrachtige huishoudens) terug te dringen. Onder andere door dit initiatief levert BioCountry ook gezonde knijpfruitjes voor de lunchpakketten in het 'Science Museum Nemo'.

Rein: "We leveren inmiddels aan allerlei museums en attractieparken die meer en meer gezonde producten voor kinderen willen aanbieden. Deze omslag is veelal het gevolg van het feit dat horecamanagers door hun eigen publiek hierop aangesproken werden. Deze ontwikkeling pakt voor ons goed uit en wij spelen hier graag op in met mooie producten."

Hij geeft aan dat BioCountry ook producten levert aan Corendon. "Eén van de smoothies is bij Corendon aan boord verkrijgbaar. Hiermee zijn we dus al letterlijk tot grote hoogte gestegen."

Voor meer informatie:

Rein de Gier
BioCountry BV
Zoomstraat 41
1078 XH Amsterdam
06 28844197
rein@biocountry.nl  
www.biocountry.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven