Agrico toont groei in innovatie tijdens Bio-beurs

Drie nieuwe potentiële ‘Next Generation’ aardappelrassen

Sinds twee jaar voert Agrico haar innovatieve rassen onder het label ‘Next Generation’. "Dankzij hun unieke Phytophthora-resistentie lenen deze rassen zich bij uitstek voor biologische teelt. Daarnaast beschikken deze rassen ook over uitstekende consumptiekwaliteiten", zo meldt de aardappelcoöperatie.Tijdens de Bio-beurs liet Agrico zien hoe de toonaangevende rassen uitgroeien tot een volwassen en breed pakket voor zowel telers als consumenten. Agrico nam samen met dochteronderneming Leo de Kock deel aan de Bio-beurs in Zwolle.

Voor bijna elk segment is inmiddels een geschikt ‘Next Generation’ ras beschikbaar. Op dit moment bestaat het pakket uit de rassen Twinner, Twister, Alouette, Carolus, Levante, Novy en Ardeche. Tijdens de beurs kon voor het eerst worden kennisgemaakt met drie potentiële ‘Next Generation’ rassen: Fenna, Jacky en Beyoncé. "Na een introductieperiode kan nu al worden gesteld dat Agrico’s ‘Next Generation’ rassen een succes zijn."

Er is veel vraag bij telers en ook de biologische aardappelschappen van de supermarkten kunnen niet meer zonder deze rassen. Innovatieve rassen voor een duurzame toekomst, omarmd in het retailconvenant:‘transitie naar duurzame rassen’, dat ervoor moet zorgen dat eind 2020 100% van de Nederlandse biologische supermarktaardappels robuust is. Een belangrijk aandeel hierin wordt gevormd door Agrico’s ‘Next Generation’ rassen, die meer dan voldoen aan het predicaat robuust, doordat ze een intrinsieke Phytophthora-resistentie bevatten in zowel het loof als het blad.

Agrico’s groei in innovatie kwam ook op andere wijze tot uiting. Dochteronderneming Leo de Kock presenteerde tijdens de beurs vol trots haar nieuwe huisstijl die de nieuwe visie van het bedrijf tot uiting brengt. Vanuit haar missie: het beste voor teler en retailer, wil Leo de Kock haar producten op een zo duurzaam mogelijke manier leveren aan retailers met een faire prijs voor de telers. Nóg efficiënter, transparanter en duurzamer werken in de keten met als doel in 2025 de AG-retailpartner van Nederland zijn.

Foto's door Klaas Eissens

Voor meer informatie:

www.leodekock.nl 
www.agrico.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven