Lidl Denemarken verkoopt overgebleven groenten en fruit met behulp van voedselverspillingsapp

Lidl startte in het voorjaar van 2019 met een test van de voedselverspillingsapp 'Too Good To Go' in 21 filialen. In november volgde de rest van de in totaal 124 Lidl-filialen in Denemarken.

Het resultaat: de verkoop van 50.000 zogenoemde ‘Magic Boxen’ met overgebleven groenten en fruit, die klanten aan het einde van de dag op kunnen halen in de winkel. Sinds december is de Magic Box bijna iedere dag uitverkocht, zo meldt Lidl in een persbericht.

Het grote doel van Lidl is om de voedselverspilling in 2030 gehalveerd te hebben. Het doel op de korte termijn is om dit jaar 250.000 Magic Boxen, wat overeenkomt met 1000 ton eten, te verkopen.

Heidi Boye, directeur van Too Good To Go Denemarken: “We hebben het echt gemerkt dat nu alle 124 Lidl-filialen meedoen in de strijd tegen voedselverspilling. De verkoop is de laatste maanden explosief gestegen, we hebben zelfs een nieuw record. Een heel goede zet van Lidl en de medewerkers hebben, gedreven door een bewonderingswaardige toewijding, een geweldige prestatie geleverd. Het is fantastisch voor onze planeet om te zien dat er zo veel enthousiaste mensen zijn die iets tegen voedselverspilling willen doen.”

Bron: dhblad.dk

Voor meer informatie over Too Good To Go Nederland: toogoodtogo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven