Gezocht: betrokken Overijsselaars

Wedstrijd Erfgoed Sterren gelanceerd tijdens Bio-beurs

Op 22 januari is de wedstrijd Erfgoed Sterren, categorie 'Anders Boeren' gelanceerd tijdens de Bio-beurs in Zwolle. Erfgoed Sterren is een wedstrijd die erfgoed verbindt aan maatschappelijke doelen.  Iedereen die hier een plan voor heeft, kan meedoen en naast de titel Erfgoed Ster 2020 ook € 10.000 winnen voor realisatie van zijn plan.

Erfgoed Sterren heeft vijf categorieën waarvan de eerste ‘Anders Boeren’ nu gestart is. Deze categorie richt zich op mensen die een plan hebben dat erfgoed inzet als motor voor nieuwe voedselketens. Denk aan plannen voor lokale voedselproductie op een oud schoolplein, een nieuwe rol in de voedselketen voor diepvrieshuisjes of een oud erf waar zoals vroeger varkens worden gefokt.

Aanmelden
Tot 18 maart kunnen uitvoerbare plannen in deze categorie aangemeld worden op de website. Naast het geldbedrag krijgen genomineerden ook professionele hulp bij de realisatie van hun plan.

Publiek bepaalt mee
Van de ingediende plannen worden er per categorie drie genomineerd. Van 26 februari tot en met 25 maart heeft iedereen de gelegenheid om op de ingediende plannen ‘Anders Boeren’ te stemmen. Het plan met de meeste stemmen wordt sowieso genomineerd als Erfgoed Ster. 

De andere twee genomineerden worden gekozen door een professionele jury die bestaat uit Peter Breukink, voormalig directeur Stichting Oude Groninger Kerken, Petra van den Hengel van Kennispoort, Henk Baas, hoofd afdeling Landschap Rijksdienst Cultureel Erfgoed, het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt en Het Oversticht. De voorzitter van de jury is Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel.

Roy de Witte: "Het Overijsselse cultuurlandschap en kennis van onze traditionele voedselketens bieden unieke kansen voor de voedselketens van de toekomst. Door plannen van nu te verbinden aan het verleden, ervaren we nog krachtiger wat de waarde van ons Overijsselse erfgoed is. Dat maken we zichtbaar met Erfgoed Sterren, een wedstrijd voor iedereen die met erfgoed een impuls weet te geven aan maatschappelijke doelen van de toekomst." 

Voor meer informatie: www.hetoversticht.nl/erfgoedsterren 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven