Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijven tot 17 februari, uitreiking op 7 april op het Food Future Event

Jaarprijs goede voeding 2020 geopend

Op 7 april 2020 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de éénentwintigste keer uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.

Voor sommigen gaan de veranderingen in het productaanbod niet snel genoeg, toch zijn er al veel bedrijven actief met het gezonder maken van hun productaanbod. De vele inschrijvingen voor de
Jaarprijs Goede Voeding in de afgelopen jaren getuigen daarvan. Deelname aan de prijs biedt producenten de mogelijkheid hun verrichtingen aan een breder publiek te tonen. Bovendien past de
productverbetering in de lijn van het Preventieakkoord.

Inschrijven en uitreiking
Inschrijven voor de Jaarprijs Goede Voeding 2020 is gratis en eenvoudig. Productinzendingen moeten uiterlijk op 17 februari 2020 binnen zijn. Het inschrijfformulier en reglement is te vinden op de
website van de Jaarprijs Goede Voeding. De Jaarprijs Goede Voeding 2020 wordt uitgereikt op het Food Future Event op 7 april 2020.
De Jaarprijs Goede Voeding is een initiatief van Voeding Nu in samenwerking met VMT.

Winnaar Jaarprijs Goede Voeding
De prijs die de winnaar in ontvangst mag nemen is om exclusief één jaar de titel winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020 te mogen dragen en gebruik maken van het bijbehorende beeldmerk op het winnende product. Tevens mogen de winnaars van de aanmoediging en bijzondere vermelding Jaarprijs Goede Voeding 2020 ook hun 'titels' uitdragen. De uitreiking van de prijs staat garant voor uitgebreide media aandacht. Voeding Nu en VMT zijn nauw betrokken bij de publiciteit rondom de prijs en zullen ruimschoots aandacht schenken aan de winnaar én de genomineerden.

Enkele criteria ter beoordeling van de Jaarprijs Goede Voeding 2020
Inzendingen worden door de jury Jaarprijs Goede Voeding 2020 beoordeeld. Ze voldoen aan de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum of ze voldoen aan de criteria Dagkeuze buiten de
Schijf van Vijf. De jury let als het gaat om de voedingskundige verbeterpunten onder meer op:

  • De vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet
  • Bijdrage aan het verminderen van de inname van zout;
  • Bijdrage aan het verminderen van de inname van suiker c.q. toegevoegd suiker (in welke vorm dan ook, zoals honing, lactose of vruchtenconcentraat);
  • Bijdrage aan het verhogen van de inname van voedingsvezel;
  • Het stimuleren van een gezond voedingspatroon, bijvoorbeeld door de promotie van het eten van groente, fruit, vis, peulvruchten of ongezouten noten, zoals aanbevolen binnen de
    Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.

De jury

  • Prof. Frans Kok, voorzitter, emeritus hoogleraar Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
  • Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
  • Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI)
  • Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster Vakmedianet, secretaris jury
  • Dr. Ir. Amber Ronteltap, onderzoeker lectoraat Hogeschool Utrecht, Crossmediale communicatie in het publieke domein
  • Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool
  • Dr. Jeanne de Vries, assistent professor afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit
  • Ir. Ad Nagelkerke, voorzitter van NVVL Network for Food Experts
  • Els Siebelink, onderzoeksdiëtist Afdeling Humane Voeding & Gezondheid, Wageningen Universiteit

Voor meer informatie:
Hans Kraak
Secretaris Jaarprijs Goede Voeding
tel: +31 (0)88 58 40 448
hanskraak@vakmedianet.nl

Judith Verbeek
Marketing en eventcoördinator
tel: +31 (0)6 46 38 81 44
judithverbeek@vakmedianet.nl

Publicatiedatum: