Tineke van den Berg opent beurs met boerentroonrede

Het is bijna zover. Op woensdagochtend 22 januari om 10.45 uur opent Flevolandse biologische boerin Tineke van den Berg van De Stadsboerderij bij Almere de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle met de Boerentroonrede.

Tineke van den Berg en Tom Saat. Foto van Geertje Schlaman Biologisch Netwerk

“De beurs opent bewust niet met landelijk beleid maar met de visie van een boer of boerin,” aldus Edith Lammerts van Bueren, inleider van de boerentroonrede en voorzitter van Bio Academy.

Tineke zei eerder het een eer te vinden dat ze is gevraagd. "Het allermooiste vind ik dat ik hiermee de kans heb om in deze roerige tijden eens een ander geluid te laten horen," aldus Tineke. "Geen boze toon dus, deze Boerentroonrede moet inspirerend en bemoedigend zijn. En tegelijkertijd constructief en een beetje kritisch naar onszelf. Iedereen legt momenteel de schuld bij anderen, van minister tot boer. Ik vind dat we nu juist meer dan ooit moeten kijken naar wat we zelf kunnen doen. Waarin kan de bio-landbouw nog verbeteren? Laten we als biologische sector niet denken dat we er al zijn. Zo vind ik dat gangbare mest er helemaal uit moet. Daar moeten we een slag maken. Dat kan en moet."

Onder trompetgeschal zal Tineke worden verwelkomd om met de bezoekers te delen wat haar drijft, wat ze wil realiseren en wat haar ideaalbeeld is van wat de landbouw moet zijn. 

De Biobeurs gaat om 10.45 uur met de Boerentroonrede van start in de Suyderseezaal in de IJsselhallen.

Voor meer informatie: www.bioacademy.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven