Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Experimenteren met strokenteelt en agroforestry

In Flevoland worden gronden die in de toekomst plek zullen geven aan woningbouw, natuurontwikkeling of verbreding van snelwegen, tijdelijk beheerd door ERF. In deze video van Flevo Campus legt Roy Michielsen uit hoe zij op dit perceel experimenteren met strokenteelt.

Verdeeld over stroken van zes, twaalf of vierentwintig meter teelt ERF afwisselend biologische gewassen als bloemkool, wortelen, sojabonen, haver en aardappelen. Getest wordt bijvoorbeeld of de aardappelen minder worden aangetast door ziektes en of de ziektes minder snel verspreiden dan teelt in monocultuur. Tot zover met succes, want van de drie jaar dat het project draait, zijn de resultaten twee jaar positief. ERF test ook of strokenteelt praktisch uitvoerbaar is met de voorhanden zijnde machines.

Bekijk de video om te zien hoe ERF samen met Stichting Weerwoud nog een stapje verder gaat met strokenteelt te combineren met fruit- en notenbomen en veeteelt.

Voor meer informatie: www.erfbv.nl 

Publicatiedatum: