Ook op de Biobeurs

De bodem centraal

Een vruchtbare bodem is de basis onder ieder biologisch bedrijf. Met een ruime vruchtwisseling, rustgewassen, groenbemesters, vaste mest en compost creëert de biologische boer een gezonde bodem. Een bodem die zorgt voor een langdurige stabiele opbrengst, een rijk bodemleven en daarnaast klimaatextremen kan opvangen en CO2 opslaat.

Op de Biobeurs in Zwolle presenteren twee initiatieven een aanpak om de zorg voor de bodem te dragen met de gehele keten. Met een unieke samenwerking laten akkerbouwbedrijf Biobrass, koekjesproducent Farm Brothers en Stichting Grondbeheer zien hoe je lange termijn investeringen rendabel maakt en de verantwoordelijkheid deelt met de keten.

Farm Brothers investeert een deel van zijn opbrengst in Stichting Grondbeheer, die grond opkoopt en biologisch laat beheren door onder andere Biobrass. Grond die gegarandeerd biologisch beheerd blijft. De drie partijen geloven dat dit de manier is om grond zijn waarde te laten behouden.

Dat de kwaliteit van de bodem steeds meer centraal komt te staan, laten ook ASR, Vitens en de Rabobank zien. Gezamenlijk hebben zij de Open Bodem Index ontwikkeld. Een gemakkelijk instrument om de kwaliteit van de bodem te kunnen meten. Waarom is dit zo belangrijk voor deze grote partijen? Op de Biobeurs zullen zij vertellen hoe zij tot een waardering komen en wat ze daar vervolgens mee kunnen. 

37. Presentatie Open Bodemindex
Woensdag 22 januari 13.00-14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.

72. Een verdienmodel voor duurzaam bodembeheer in de keten.
Donderdag 23 januari 13.00-14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven