Bio-boer Sjoerd de Hoop kijkt uit naar de Bio-beurs:

"Alle bio-boeren verzamelen!"

De Bio-beurs is de jaarlijkse ontmoeting met collega’s en anderen uit de gehele sector. Sjoerd de Hoop uit Hiaure kijkt er al weer naar uit.

"In de afgelopen maanden zijn veel boeren druk geweest met demonstraties en boosheid naar de minister en de politiek over stikstof, fosfaat en CO2. Maar boosheid alleen levert niets op. Het is aan de biologische boeren om creatief naar de toekomst te kijken. De Bio-beurs is de enige plek in het jaar om biologische collega’s uit alle vak-sectoren en anderen uit gehele keten te ontmoeten." 


Sjoerd de Hoop stond als boeren-medeorganisator aan de basis van de Biologische Vakbeurs vanaf 2008.

Geen plaats voor boosheid maar samenwerken
"Op de Biobeurs is geen plek voor boosheid of trekker-demonstraties maar wel voor inspiratie, samenwerken en vooral met elkaar in gesprek gaan waar iedereen mee bezig is, tonen van innovaties en vooral ook discussie hoe we zaken nog beter krijgen. Voor iedere biologische boer geldt ook deze regel: neem een gangbare collega-boer of vriend mee en laat zien wie wij zijn. Wanneer je op de beursvloer een gangbare boer ziet uit jouw eigen regio, heet die dan hartelijk welkom op onze beurs en ga het gesprek met hem aan. Zo bouwen wij aan onze sector."

De beurs start met de ledenvergadering van Biohuis. Na de Boerentroonrede kan de sector uitgebreid met elkaar in gesprek. Voor de dertiende keer is er een Ekoland Innovatieprijs. Voor de dertiende keer kunnen bio-boeren uit alle vak-sectoren elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

Sjoerd: "Thuis regel ik op dinsdag al een aantal zaken waardoor ik op woensdag en donderdag de verzorging van het bedrijf gemakkelijk aan anderen kan overlaten. Ik slaap een nacht in de omgeving van Zwolle zodat ik op deze twee dagen zoveel mogelijk kan meemaken. Donderdagavond pak ik thuis het werk weer op."

Voor meer informatie over programma en workshops: www.bio-beurs.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven