Zweedse boerencoöperatie lanceert biologische wodka

De Zweedse coöperatie Lantmännen heeft zijn assortiment uitgebreid met een eigen biologisch wodkamerk, Vetevodka. Hun wodka is gemaakt van tarwe uit de regio Västergötland, dat in het zuidwesten van het land ligt.

De tarwe wordt geteeld door telers van Lantmännen rond Lidköping, waar de vodka ook geproduceerd wordt. De wodka heeft een 'zachte, pure en discrete' smaak'.

“We zijn zeer enthousiast over de lancering van onze biologische wodka," vertelt Magnus Kagevik, medewerker van Reppe, het verwerkingsbedrijf dat bij de coöperatie hoort. "Graan is de basis van alles dat Lantmännen doet, maar dit is de eerste keer dat we een wodka onder ons eigen merk hebben geproduceerd. Dankzij de kennis van Reppe over alcoholische dranken en de duurzame productie van tarwe en de lokaal geteelde producten van onze Zweedse telers in de regio, kunnen we dit unieke product nu aanbieden op de markt. 

“In de fabriek in Lidköping gebruiken we elk onderdeel van het graan, dat wordt verdeeld in verschillende ingrediënten en producten, zoals zetmeel, gluten en alcoholische dranken, wat betekent dat er niets verloren gaat. Ons productieproces geeft het eindproduct ook een puurdere smaak," zegt Kagevik.

De Zweedse whiskydistilleerderij Mackmyra biedt botteling-, verkoop-  en distributiediensten voor de wodka met een alcoholgehalte van 40%. Eén fles van 50 cl kost €23,59 bij de keten Systembolaget.

Bron: The Scottish Farmer (Gordon Davidson)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.