DO-IT

Poppe plant bomen in Cambodja

In de afgelopen 20 jaar heeft Poppe Braam van DO-IT vaak Cambodja bezocht en de ontwikkeling en economische groei ervaren in een vreedzame periode na alle oorlogen in dat land. DO-IT werkt vanaf het begin nauw samen met Amru, het grootste biologische bedrijf in Cambodja dat verantwoordelijk is voor 80% van alle biologische export en een pionier is in de biologische landbouw revolutie van Kompong Thom en andere provincies van Cambodja.

Poppe en Frouwkje planten de eerste boom op Green Day 

Poppe zag bij het rondreizen door het platteland, mede door de soort van economische groei, de vervuiling toenemen door afval en chemie, grootschalige boskap en het afbranden van de nog resterende bossen. Bijna elk veld, elke berm is ernstig vervuild met plastic zwerfvuil.

Saran Song en Poppe verzamelen afval 

Samen met het management van Amru is er besloten om een Green Clean Day te starten met het planten van enkele bomen en het opzetten van een campagne waarbij de werknemers en de jeugd worden gestimuleerd om afval en plastic te verzamelen. En het bewustzijn te vergroten door schone bedrijven, schone velden en biologische landbouw. De rijstfabriek van Amru is nu een schoon voorbeeld voor de omgeving en het personeel was voltallig aanwezig om elk een boom te planten als symbool van de biologische beweging.

Planting tree and Cleaning day 

Het initiatief voor een Green Clean Day wordt elk jaar herhaald en de volgende stap is om een jaarlijkse Farmer Day te organiseren waarbij de boeren samenkomen om hun bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame samenleving.

De vele natuurlijke bronnen van het land en de bereidheid van de mensen om te werken en te ontwikkelen maken het ook mogelijk om in plaats van ruwe producten te exporteren, de verwerking in eigen land op te zetten op een duurzame manier en waarde toe te voegen.

Voor meer informatie:

Poppe Braam
DO-IT BV
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
poppe@organic.nl    
www.organic.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven