Iris Komen, Bo Weevil:

"Klanten verkopen groenten- en broodzakken steeds meer met hun eigen merk"

Het marktaandeel van biologische katoen groeit langzaam maar zeker. Bo Weevil draagt daaraan bij met haar producten – van brood- en groentenzakjes tot badtextiel en schorten – en ook door die producten aan te passen voor een klant. Bijvoorbeeld voor gemeentes in Nederland, die steeds meer bewust inkopen bij bedrijven die duurzaam en sociaal verantwoord produceren, maar ook voor kleinere bedrijven, bijvoorbeeld een bakker.
 
Iris Komen van Bo Weevil merkt de groei van bewust inkopen aan de verzoeken van allerlei klanten. Dat is een van de redenen waarom ze afgelopen jaar in India is geweest om ter plekke bij GOTS gecertificeerde fabrikanten te kijken naar mogelijkheden voor productaanpassingen. Die kennis helpt om klanten goed te kunnen informeren naar aanleiding van hun wensen.

Iris: “De drukker die onze tassen en groenten- en broodzakjes personaliseert is GOTS-gecertificeerd. Dat betekent dat ze alleen werken met goedgekeurde inkten, die een minimale milieu-impact hebben. Bij het bezoek aan de drukker van onze orders voor aangepaste producten was ik vooral onder de indruk van de precisie waarmee ze te werk gaan. Elk tasje wordt op de millimeter in positie gelegd en vastgezet voor het zeefdrukken. Er zijn machines waar grotere aantallen mee gedrukt kunnen worden, maar voor kleinere orders wordt er ook nog op een lange tafel met losse ramen gedrukt. Prachtig om te zien.”

Customizing is het aanpassen van producten voor klanten, meestal door een logo aan te brengen. Er zijn verschillende mogelijkheden- bijvoorbeeld door een eigen label maken aan nettassen, brood- en groentenzakjes, canvas tassen en katoenen tasjes. Of door het bedrukken van brood- en groentenzakjes, canvas en katoenen tassen. Dit kan in één of meer kleuren, natuurlijk weer met inkten die door GOTS zijn goedgekeurd. Borduren is een derde optie en tenslotte kunnen alle producten van een eigen hang-label worden voorzien. Afhankelijk van het aantal gebeurt dit in Nederland, India of Turkije.

Bo Weevil brengt ook kleine collecties met een eigen dessin uit en in 2020 zal daar weer een nieuwe collectie brood- en productzakjes aan toegevoegd worden.

De groothandel in biologisch katoen is tijdens de Bio-beurs op 22 en 23 januari te vinden op stand 189. 

Voor meer informatie: www.boweevil.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven