Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dinerbon en telraam voor beste en slechtste oogstinventarisatie Xenia-telers

Tholen - Woensdag 8 januari vond de jaarlijkse vergadering van de telersvereniging Xenia plaats. Naast dat de telers gelegenheid hebben om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, is het een ideale gelegenheid om bij te praten over de recente ontwikkelingen binnen Xenia Europa. Dit jaar vond de bijeenkomst plaats bij Fruitconsult in Randwijk, waar de Xenia zowel in gangbare als in de biologische variant geteeld worden.


Links: Het Telraam uitgereikt door TVX voorzitter Herman van Ingen aan Wilco Brokken. 
Rechts: Snoeidemonstratie gegeven door Jan Peters 

Nu is de bijeenkomst ook traditiegetrouw een moment om de oogstinventarisatie bekend te maken. Xenia Europa doet deze oogstinventarisatie zelf, maar dit keer is er ook de telers zelf gevraagd een schatting te maken. Een dinerbon van 250 euro werd uitgereikt aan de teler die het dichtste bij de realisatie zat en de teler die er het verste vanaf zat, kreeg als troostprijs een telraam. Karel Melsen uit 's-Gravenmoer mag gaan dineren en Wilco en John Brokken vertrokken met een telraam terug naar Altforst. 

info@xenia-eu.eu
www.xeniapear.com