Minimalistische wieg van oersterk karton

Een kartonnen wieg is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je aan de slag gaat met de babyuitzet. Toch kan het een oplossing zijn voor de eerste maanden waarin de baby bij je op de kamer ligt. Steeds meer ouders kiezen ervoor om de baby in het begin op hun slaapkamer te laten. Voor wie geen ledikant naast het bed kan plaatsen, kan de Papercrib een oplossing zijn. De Papercrib neemt weinig ruimte in, is licht in gewicht en snel in elkaar te zetten. In deze duurzame en minimalistische wieg van stevig honingraatkarton kunnen baby’s heerlijk en veilig slapen. 

Finland
In Finland krijgen aanstaande moeders een doos met babyproducten van de overheid. Daarnaast dient de kartonnen doos als wiegje en zit er een passend matrasje bij. Op deze manier krijgen alle kinderen een gelijkwaardige start in hetzelfde wiegje. Dit idee inspireerde Tom en Marlies en heeft hen doen besluiten een soortgelijke wieg in Nederland te introduceren: de Papercrib.

Ontwerp naar wens
De Papercrib is standaard verkrijgbaar in een witte uitvoering. Daarnaast kun je via de online designtool een Papercrib samenstellen naar eigen wens. Ontwerp de wieg in een andere kleur of laat er de naam van jullie kleine spruit op drukken. Of gebruik een mooie spreuk, foto of afbeelding en creëer jullie eigen unieke wieg. 

Duurzaam slapen
De aanschaf van de Papercrib draagt volgens Tom en Marlies bij aan de circulaire economie. "Zowel de wieg als de verpakking zijn duurzaam geproduceerd in Nederland, bevatten geen afvalstoffen en kunnen volledig gerecycled worden. Door de honingraatstructuur van het karton is de wieg oersterk maar toch licht in gewicht, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. En het is geen hogere wiskunde, want de kribbe is binnen 5 minuten klaar voor gebruik en daarvoor heb je geen gereedschap, schroeven of spijkers nodig."

Veilig slapen
Natuurlijk staat veiligheid voorop. Daarom heeft de Papercrib een officieel CE-keurmerk. De wieg voldoet aan alle eisen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kan de Papercrib opnieuw worden gebruikt voor een broertje of zusje. Marlies vertelt: “We hebben de wieg 20 keer in en uit elkaar gehaald en hij is nog altijd in goede staat. Als je hem netjes opbergt en droog bewaart, kan hij net zo lang mee als een normale wieg en kun je hem opnieuw gebruiken.”

Lichte constructie
Tijdens haar zwangerschap kon Marlies geen wieg vinden die betaalbaar was en aan haar wensen voldeed. Tom besloot er zelf een te maken van oersterk honingraatkarton. De constructie bleek licht, duurzaam én 100% recyclebaar.

De kartonnen wieg is te bestellen voor € 120,-. Voor meer informatie: www.papercrib.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven