Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennismaking met BioAcademy-cursusaanbod op de Bio-beurs

De BioAcademy & partners geven mede kleur en vorm aan het workshop programma op de Bio-beurs. Met betrokkenheid en kennisinbreng in vele tientallen Bio-beurs workshops bieden zij in samenwerking met vele andere organisaties een prachtige gelegenheid om in twee dagen veel kennisaanbieders te ontmoeten en nieuwe kennis op te doen. Er is veel te leren maar ook kun je verkennen of je je verder in bepaalde onderwerpen en richtingen wilt verdiepen met cursusaanbod van BioAcademy-partners. Daarvan staan er vier op het programma:

Doorschakelen naar Demeter, durft u het aan?
Woensdag 22 januari van 11.45 – 12.45 uur in workshopruimte B

Biodynamische landbouw kent een rijke landbouwcultuur en gaat op bepaalde onderdelen verder dan biologisch. In deze landbouwcultuur staat de bodem centraal en wordt het landbouwbedrijf gezien als een levend organisme. Naast de achtergronden van biodynamische landbouw komen ook praktische zaken aan de orde, zoals: 'Hoe kom ik in aanmerking voor het Demeter certificaat?' In de Bio-beurs workshop gaan we op ontdekkingsreis naar de toegevoegde waarden van biodynamische landbouw aan de hand van vragen als: 'Hoe verzorg je de bodem, de planten en de dieren?'

Foto: Leen Janmaat

Tussen het BioAcademy vindt je de cursus Doorschakelen naar Demeter die start op 12 Februari

Leiderschap in de Biobusiness
Woensdag 22 januari van 11.45 tot 12.45 in workshopruimte D.

In deze workshop gaan we in gesprek over de noodzaak van verdere ontwikkeling van leiderschap bij biologische bedrijven. We bespreken de noodzaak van training en benadrukken dat in een steeds complexere omgeving biobusiness ook in de lead moet blijven.


Konrad Hauptfleisch en Ronald van Marlen (Foto: Organic Business Leadership Academy)

The Organic Business Leadership Academy biedt de primeur met een 5-daagse training op het gebied van biologisch duurzaam leiderschap. Daarnaast willen we een netwerk opbouwen waarbinnen bedrijven elkaar gaan vinden in het delen van kennis en relevante issues op het gebied van de biologische markt.

Tussen het BioAcademy aanbod vindt je de Organic Business Leadership Course die van start gaat op 26 maart.

Omschakeling naar Biologische Akkerbouw
Donderdag 23 januari van 10.30 - 11.30 uur in workshopruimte B.

Tijdens de workshop vertelt Gerard van Mastwijk – een jonge biologische boer uit Zevenhoven (ZH) – over zijn omschakeling naar bio. Afgelopen teeltjaar had van Mastwijk zijn eerste biologische teelten. Waarom heeft hij de keuze gemaakt voor de omschakeling en hoe verging het zijn eerste ‘bio’ teeltjaar? BioAcademy partner en bedrijfsadviseur Sander Bernaerts (Naturim) vult het verhaal aan met zijn visie op omschakelen, de markt en de biologische werkwijze.

Cursisten op zomerexcursie. (Foto: Biologisch Netwerk)

Tussen het BioAcademy aanbod vind je de Oriëntatiecursus Biologische Landbouw waar Sander als één van de vijf sprekers een bijdrage aan levert en die van start gaat op donderdag 30 januari a.s. Ook vind je er de mogelijkheid om Naturim in te schakelen voor individueel advies in omschakeling naar akkerbouw en grove groententeelt

Strokenteelt ontwerpen in de praktijk
Donderdag 23 januari 13.00 – 14.15 uur in de Suyderseezaal

In september 2019 is de innovatie training strokenteelt gestart, georganiseerd door BioAcademy partner Land & Co i.s.m. Wageningen University & Research en ERF BV. Op de Biobeurs laten we drie boeren aan het woord die verder willen gaan met strokenteelt. Alle drie de boeren zullen de motivatie van hun strokenteelt ontwerp toelichten en ingaan op praktische overwegingen en hun gewenste resultaten. We gaan de ideeën horen van Kees Sijbenga - biologisch akkerbouwer/ pluimveehouder,Just Hamming - biologisch akkerbouwer, Cornelis Mosselman - biologisch akkerbouwer.

Cursisten bezig met eigen strokenteelt bouwplan. (Foto: Land&Co)

Tussen het BioAcademy aanbod vind je de mogelijkheid om je als geïnteresseerde aan te melden voor een Innovatietraining Strokenteelt die bij voldoende aanmeldingen medio 2020 van start zal gaan.

Klik hier voor het totaaloverzicht van de workshops op de site van Bio-beurs.

Voor meer informatie: www.bioacademy.nl 

Publicatiedatum: