Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe 8-daagse praktijkcursus in 2020: selectie in eigen boerenhand

Stichting Zaadgoed heeft een 8-daagse praktijk cursus ontwikkeld speciaal voor boeren, tuinders en geïnteresseerden in Nederland en België die aan de slag willen met selectie, vermeerdering, instandhouding en/of veredeling. Tijdens de cursus zullen theorie en praktijk elkaar afwisselen. De cursus biedt de mogelijkheid om met een eigen gewas aan de slag te gaan en zo direct de theorie toe te passen.

Foto: Jorinde Brandligt.

Stichting Zaadgoed heeft tot doel om biologische veredeling te bevorderen, verdiepen en vergroten. Dit doen we door het ondersteunen van concrete veredelingsprojecten en rassenproeven. En we organiseren deze cursus om boeren (en andere geïnteresseerden) concrete handvaten te bieden om zelf met plantenveredeling en instandhouding van rassen aan de slag te gaan en zo een brede basis te ontwikkelen voor duurzame veredeling. Daarbij nemen we ook het perspectief van de markt en de consument mee. Tevens gaan we in op voedingskwaliteit, de relatie kwantiteit – kwaliteit, nieuwe veredelingsmethoden en nieuwe regelgeving.

De cursus gaat van start op 15 en 16 februari 2020 op de Beersche Hoeve in Oostelbeers (NB). De kosten per lesdag bedragen 50 euro.

Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden kan nog tot 1 februari via: secretariaat@zaadgoed.nl 

Publicatiedatum: