De Plukker nieuw bij Natrada

"De brouwer komt regelmatig dingen tegen uit de oorlog"

Tholen - Sinds vorig jaar is bij Natrada naast wijn ook biologisch bier verkrijgbaar. Dit als gevolg van de enorme opkomst van bio-bier. In juni kondigde de in Deventer gevestigde groothandel de opname van het Berlijnse bier van 'Berliner Bär' aan. Nu komt daar ook het biologische bier van de Belgische bierbrouwer De Plukker bij. "Dit merk ben ik een poosje geleden tegengekomen. Zij maken sinds kort hun eigen bier. Er zit een bijzonder verhaal achter", vertelt Ramon van Huffelen.

De Plukker maakt hun eigen hop in Poperinge, de enige Belgische stad die tijdens de Eerste Wereldoorlog niet door de Duitsers werd bezet. Het stadje fungeerde als doorvoersluis voor manschappen en materiaal op weg vanuit Engeland richting de Ieperboog. "De brouwerij teelt hun hop op de velden rondom Poperinge. Wanneer de brouwer bijvoorbeeld een nieuw stekje wil planten, komt hij zeer regelmatig dingen tegen uit de oorlog. Heel bizar. Waar hij zijn schep ook steekt, overal vindt hij nog spullen uit die tijd. De Plukker is de enige bio-hopteler van België."

Hij geeft toe dat bier wel een heel andere tak van sport is. "We doen hier al best heel veel in. Bier is heel anders dan wijn, dit product kan je immers onbeperkt bij blijven maken. Met wijn moet je echt plannen. Hoeveel maak je en hoeveel kan je verkopen? De bierbrouwer vraagt hoeveel er nodig is en dan is het binnen twee weken klaar."

Er zijn zes verschillende bieren van De Plukker verkrijgbaar bij Natrada: All Inclusive (complex en vol), Kasteel Beauvoorde (fris en droog), Keikoppenbier (droog en fris), Rookop (fris en droog), Tipel (fris en zoet) en Tripel 750 milliliter.

Bezoek Natrada op de Bio-beurs in stand 335.

Voor meer informatie:

Ramon van Huffelen
Natrada
Geert Grootestraat 1
7411 GS Deventer
055 5337799
informatie@natrada.nl  
www.natrada.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven