Mijlpaal bereikt: 100.000 biologische citroenbomen

Citromax heeft bekendgemaakt dat zij de mijlpaal van 100.000 biologische citroenbomen heeft bereikt en een aantal van 110.000 biologische citroenbomen nadert. 

De biologische citroenboomgaarden van Citromax bevinden zich in de uitlopers van het Andesgebergte, waar een uniek subtropisch klimaat heerst dat optimaal is voor de teelt van premium biologische citroenen met een uitzonderlijke smaak en hoog sapgehalte. De drie biologische citroenboomgaarden van het bedrijf dragen de namen Rosa, Rincon en Victoria en beslaan een oppervlakte van in totaal 348 hectare. Rosa is de oudste grootste citroenboomgaard van Citromax en bestaat al 15 jaar. 

"Citromax is zich goed bewust van het feit dat wereldwijd de vraag naar biologisch fruit groeit," legt commercieel manager Mariano Sangronis uit. " We produceren biologische citroenen momenteel op duurzame wijze, die zorgen voor citroensapconcentraat." 

Citromax, dat over een enorme expertise op het gebied van de biologische teelt beschikt, is er trots op één van de eerste telers ter wereld te zijn die zich toelegde op de teelt van biologische citroenen. In 2004 werd de verwerkingsfaciliteit van Citromax in het Argentijnse Tucumán biologisch gecertificeerd. Het portfolio biologische producten van het bedrijf omvat essentiële citroenoliën, citroensapconcentraat, puur citroensap en citroenpulp. De biologische citroenoliën, -extracten en -aroma's zijn geschikt om verwerkt te worden in 100% biologische producten en NOP-gecertificeerde producten. 

Citromax Flavors is één van de eerste aromaproducenten in de sector die het USDA Organic-predicaat draagt en is daarnaast koosjer en vrij van allergenen. Het bedrijf heeft de kennis van de biologische teelt van Citromax benut voor het leveren van biologische, NOP-gecertificeerde en GGO-vrije aroma's aan de dranken- en levensmiddelenindustrie. De aromaspecialisten van het bedrijf passen de modernste technologieën toe om smaakeigenschappen te ontwikkelen die geschikt zijn voor de meest geavanceerde verwerkingstechnieken. 

Voor meer informatie:
Zeynep Taskin
Citromax
Tel: +1 (201) 933-8405
Email: ZTaskin@Citromax.com
www.citromax.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven