"De volle breedte van de landbouwwereld heeft belangstelling voor wat wij doen"

Al meer dan 5000 bezoekers voor Proeftuin voor Agroecologie en Technologie

Met de huidige landbouw is het mogelijk duurzamer te werken, maar om een beslissende stap te maken, is een systeemverandering nodig. Chris de Visser en Wijnand Sukkel zijn nauw betrokken bij Proeftuin voor Agroecologie en Technologie en volgens hen is de agro-ecologische aanpak de slag die de landbouw klaar moet maken voor de toekomst. Een proeftuin biedt ruimte aan deze ontwikkeling. 

Op de WUR-website staat de volgende beschrijving van de proeftuin:

De proeftuin Agroecologie en Technologie faciliteert multidisciplinair onderzoek naar regeneratieve plantaardige productiesystemen die veerkracht vertonen. Op zo'n 80 hectare polderklei werkt Wageningen University & Research Open Teelten (WUR-OT) aan het stimuleren van biodiversiteit met als doel het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken en de uitspoeling van nutriënten substantieel te verminderen. De continuïteit van de voedselproductie en de economie zijn hierbij leidend. We maken gebruik van natuurinclusieve/ecologische principes, robotisering, sensortechnologie en autonome voertuigen. Deze systemen kunnen voordelen bieden voor o.a. bodemweerbaarheid, klimaatmitigatie en –adaptatie.

Sinds de aftrap van de Proeftuin voor Agroecologie en Technologie in de nazomer van 2018 blijkt de aantrekkingskracht van het project groot te zijn, nationaal en internationaal. Wijnand Sukkel, onderzoeker Wageningen University & Research, geeft op de website van Nieuwe Oogst aan dat afgelopen jaar meer dan 5000 mensen de locatie bezocht hebben. "Dat zijn niet alleen biologische boeren. De volle breedte van de landbouwwereld heeft belangstelling voor wat wij doen."

Klik hier voor het volledige artikel. 

En hier is meer informatie over het project te vinden. 

Bron: WUR en Nieuwe Oogst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven