Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenFood50 neemt de Dutch Quinoa Group activiteiten over van The Quinoa Company

GreenFood50 en The Quinoa Company kondigden gisteren (8 januari) aan dat zij overeenstemming hebben bereikt over de overdracht van de Dutch Quinoa Group activiteiten aan GreenFood50 vanaf 1 januari. Deze overdracht omvat de teelt, productie en verkoopactiviteiten van de voormalige Dutch Quinoa Group. De verkoopactiviteiten omvatten een portfolio van basis quinoa ingrediënten in bulk verpakking voor de voedingsindustrie. In de Nederlandse food service en retail markt worden deze producten verkocht onder het Lola merk.

Marc Arts, CEO van GreenFood50 lichtte toe: "Met de acquisitie van de Dutch Quinoa Group activiteiten versterken we onze positie als marktleider in innovatieve quinoa ingrediënten. Hiermee vergroten we ook de impact van onze inspanningen om het voedingssysteem te verduurzamen. Door het samenvoegen van de quinoa activiteiten, kunnen we onze klanten nog beter voorzien in hun snel groeiende behoefte aan kwalitatief hoogwaardige plantaardige grondstoffen."

Thomas Hufener, CEO van The Quinoa Company: "Door de overdracht van de lokale Dutch Quinoa Group activiteiten aan GreenFood50 kunnen we ons focussen op het quinoa veredelingsprogramma in samenwerking met Wageningen Plant Research en het versnellen van onze wereldwijde licentie activiteiten. Het is onze ambitie om van quinoa wereldwijd een stapelgewas te maken door hoogwaardige innovaties in genetica en zaadtechnologie die het mogelijk maken om quinoa grootschalig en winstgevend te telen overal in de wereld."

GreenFood50 in Wageningen is marktleider in innovatieve quinoa ingrediënten voor smaakvolle, duurzame, betaalbare en gezonde voeding voor een groeiende bevolking. Deze quinoa ingrediënten zoals proteïnerijk quinoa meel en quinoa zetmeel worden met eigen productie technologie gemaakt van lokaal geteelde quinoa zaden. De belangrijkste toepassingen zijn plantaardige producten, sportvoeding, babyvoeding, bakkerij, snack en glutenvrije producten. Deze ingrediënten worden sinds 2014 gebruikt bij het Olympische trainingscentrum op Papendal.

The Quinoa Company heeft een exclusieve samenwerking met Wageningen University and Research, de wereldwijd leidende landbouw Universiteit en tevens pionier in quinoa verdeling met 30 jaar ervaring. Door middel van de allernieuwste moleculaire- en veredelingstechnologie streeft The Quinoa Company ernaar het potentieel van quinoa beter te benutten met als resultaat hogere opbrengsten, meer agronomische veerkracht en hogere voedingskwaliteit.

Voor meer informatie:

GreenFood50
Bronland 12 H-1
6708 WH Wageningen
06 51378363
info@greenfood50.com 
www.greenfood50.com 

The Quinoa Company
Helftheuvelweg 11
5222 AV 's-Hertogenbosch
06 14988358
info@quinoacompany.com  
www.quinoacompany.com 

Publicatiedatum: