Opnieuw speciaal Skal-tarief voor kleine bio-bedrijven

Ook in 2020 kunnen kleine, 100% biologische bedrijven weer gebruik maken van het lagere Skal-tarief. Deze bedrijven moeten voldoen aan twee voorwaarden. Ten eerste was de biologische omzet over het vorige boekjaar (2018) aantoonbaar €50.000 of lager. Ten tweede is het bedrijf volledig biologisch en zijn er geen activiteiten voor gangbare producten.

Het lagere tarief geldt voor zowel kleine landbouwbedrijven als productiebedrijven die 100% bio produceren. Doel van het lagere tarief is om de biologische sector toegankelijk te houden voor kleine, 100% biologische bedrijven.

Het speciale tarief voor 2020 is online aan te vragen via www.mijn.skal.nl  De aanvraag is mogelijk tot 15 januari 2020.

Biologische bedrijven, die eerder gebruik hebben gemaakt van het speciale tarief, zijn eind 2019 al geïnformeerd over de mogelijkheid hier opnieuw gebruik van te maken. 

Kleine, 100% biologische bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, moeten elk jaar opnieuw verklaren dat zij aan de voorwaarden voldoen (hun situatie kan immers wijzigen).

Voor meer informatie: www.skal.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven