"Vraag is flink groeiende in Europa"

Zwarte komijnolie verovert plek in het schap

Tholen - Sinds dit najaar is de zwarte komijnolie van Bio Planète ook voor Nederlandse winkeliers beschikbaar. "Het staat inmiddels in het schap bij de meeste natuurvoedingswinkels. We merken dat de vraag naar zwarte komijnolie flink groeiende is in Europa", vertelt Bettina Buchwitz, Export Sales Manager bij Bio Planète. Bio Planète presenteerde deze olie vorig jaar tijdens de Bio-beurs en tijdens de aankomende beurs maakt het product kans om uitgeroepen te worden tot 'Bio-product van 2020' (tijdens de Bio-productverkiezing).

Zwarte komijnolie heeft in de afgelopen jaren steeds meer aan betekenis gewonnen en dat niet zonder reden: deze bijzondere olie wordt verschillende positieve eigenschappen toegeschreven. Zwarte komijn behoort tot de ranonkelfamilie. Zwarte komijn wordt in het Oosten al meer dan 2000 jaar als specerij gebruikt en wordt ook wel het 'goud van de farao's' genoemd. In het Westen is de zwarte komijnolie pas de laatste jaren steeds bekender en populairder geworden. Het wordt in de natuurgeneeskunde en homeopathie vaak ter behandeling van allergieën aanbevolen.

Bio Planète zwarte komijnolie wordt voorzichtig geperst uit hoogwaardige Egyptische zaden en slechts eenmaal gefilterd. "Als gevolg hiervan heeft het een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. De kruidige zwarte komijnolie gaat heel goed samen met Oosterse gerechten, flatbread, kikkererwten, kaas en bonen. De olie wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, vanwege de essentiële oliën die het bevat."

Net als de afgelopen jaren staat Bio Planète dus weer met een stand op de Bio-beurs in Zwolle. Hoe ziet Bettina de positie van Bio Planète op de Nederlandse markt? "Wij voorzien in hoogwaardige speciale oliën, waarmee de winkelier de klanten die van exclusieve producten houden tegemoet kan komen. Onze producten zijn in heel Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar. We infomeren ook graag onze klanten en de consument over biologische oliën, met onder meer olietabellen, gidsen, recepten enzovoorts."

Bio Planète is op de Bio-beurs te vinden in stand 199.

Voor meer informatie: bettina.buchwitz@bioplanete.com en www.bioplanete.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven