Vanuit nieuwe DC worden straks alle 272 PLUS supermarkten beleverd

PLUS krijgt groen licht voor bouw DC van 46.000 m2 in Oss

PLUS mag gaan beginnen aan de bouw van een nieuw gemechaniseerd distributiecentrum in Oss, dat straks alle supermarkten van de keten zal gaan beleveren. De gemeente Oss heeft PLUS Retail de definitieve vergunning verstrekt om het project te gaan realiseren. Het nieuwe distributiecentrum wordt grotendeels gemechaniseerd en daarmee naar verwachting één van de meest moderne distributiecentra van Nederland.

Planning
De bouw start volgens planning rond de zomer van 2020. PLUS verwacht dat de bouw van het nieuwe pand in 2021 zo ver is dat de mechanisatie ingericht kan worden om het nieuwe distributiecentrum vervolgens eind 2022/begin 2023 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten van de 4 bestaande distributiecentra stapsgewijs overgebracht.

Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS supermarkten in Nederland beleverd.

Ontwerp
Het nieuwe distributiecentrum in Oss moet gaan zorgen voor een efficiëntere toelevering aan alle PLUS supermarkten. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving en bij het ontwerp van het pand spelen de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol. Dat is volgens de keten onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. 

Bron: PLUS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven