Loving Foods nieuw bij online groothandel Amanvida

Broer en zus specialiseren zich in gefermenteerde bio-voeding

Het Britse Loving Foods werd in 2006 opgericht door broer en zus, Mendel en Faye en al snel vergezeld door Faye's man, Adam. Mendel is een gediplomeerd voedingstherapeut en Faye verworf haar gezonde interesse in natuurlijke voeding op de harde manier: als lijder aan chronische IBS. Naarmate hun kennis in fermenteren groeide en Faye haar gezondheid zienderogen verbeterde, begon Mendel zijn eigen gefermenteerde voedsel te bereiden. Alle ingrediënten zijn biologisch, behalve het zout en water. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale biologische groothandels en boerderijen.

De nieuwe hype: gefermenteerde groenten
Groenten en fruit fermenteren is één van de oudste manieren om voeding veel langer te kunnen bewaren, smakelijker en soms ook beter verteerbaar te maken. Nuttige micro-organismen (bacteriën, schimmels of gisten) die van nature in voedsel zitten of eraan toegevoegd zijn, zetten stoffen om - in een zuurstofvrije omgeving - waardoor het voedingsmiddel verandert. (Zuurdesem)brood, bier, wijn, kaas, yoghurt et cetera zijn hier alledaagse voorbeelden van.

Gefermenteerde dranken
Kombucha is een soort gefermenteerde thee, die al duizenden jaren wereldwijd wordt geslurpt. Een beetje bruisend en een beetje zuur, met gebruik van iets wat een 'SCOBY' wordt genoemd: een 'symbiotische cultuur van bacteriën en gisten'. "Je kunt kombucha als marinade gebruiken, er wat granen in weken of puur drinken in plaats van je gewoonlijke drankjes. Net als andere gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en zuurkool, bevat kombucha micro-organismen die de darm graag verwelkomt", vertelt Aaltje Van Der Zee namens Amanvida.

Aaltje: "De appelazijn, ook wel appelciderazijn genoemd, van Loving Foods is werkelijk verbazend! Hij smaakt heerlijk, is ongekend veelzijdig, puur, biologisch, raw en vegan." (Zie foto rechts).

Zuurkoolsap is volgens haar een heerlijke aanvulling. "Voeg eens een scheutje zuurkoolsap toe aan een saus, gebruik het ter vervanging van azijn in je keuken of drink het gewoon op. Het sap bevat enkel biologische kool, Keltisch zeezout en tijd om te fermenteren."

Kimchisap is een natuurlijk, levend bijproduct van Kimchi, die liefhebbers van deze Koreaanse klassieker van gefermenteerde groenten, kruiden en zeezout zeker zullen kennen. "Door toevoeging van goudgele kurkuma en zwarte peper heeft dit kimchi sap een zachte, maar peperige twist. Je kunt elke dag een beetje drinken bij wijze van darmshotje of het bijvoorbeeld als marinade over rijst of noodles doen, gemengd met wat sesamolie en kokosbloesemsuiker."

Van kimchi tot zuurkool
Kimchi is bijzonder populair in de Koreaanse keuken. "Dit is een mix van gefermenteerde groenten en kool bomvol vitaminen, enzymen en gezonde bacteriën. Zuurkool is precies wat het zegt: zure gefermenteerde kool. De fijngesneden kool wordt gefermenteerd in zout, wat een zuur smakend supervoedsel bomvol probiotica oplevert.Tel daar de overvloedige vitamine C en ijzer bij op en je hebt een geweldige immuniteitsbooster."

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen.

Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven