Juliette en René (De Veldkeuken) zetten biologisch niet in de schijnwerpers

"Biologisch had toen toch een andere associatie dan nu"

Vanaf 1999, toen Juliette Borggreve en René van der Veer hun bedrijf de Veldkeuken oprichtten, kookten zij al biologisch, maar ze schreeuwden dat destijds niet van de daken. ‘’Het had toen toch een andere associatie dan nu.’’

Destijds trokken zij door het hele land met een fietskarretje, hun ‘mobiele keuken’, terwijl ze op zoek waren naar een vaste stek. Hier komt ook de oorsprong van de naam vandaan. Ze kookten in het veld met de ingrediënten die ze daar konden vinden.

Ook nu de Veldkeuken gevestigd is op landgoed Amelisweer in de gemeente Bunnik, zetten zij dit nu niet groot in de schijnwerpers. ‘’Het is ook een beetje dubbel hoor. Enerzijds wil je wat uitdragen, anderzijds wil je ook niet alles labelen. Er staat hier niet groot op het restaurant ‘vegetarisch restaurant’ bijvoorbeeld. Dat betekent niet dat we er geheimzinnig over doen, maar het is niet ons unique selling point. Het is een keus die we zelf maken. Verder willen we gewoon lekker eten.’’

Lees verder bij Lunchroom


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven