Duitse bio-certificeerder Ceres wordt onderdeel van de Easy-Cert Group

De Duitse bio-certificeerder Ceres hoort sinds kort tot de Easy-Cert Group AG, die in juni 2019 als holding voor de Oostenrijkse controle-instantie Austria Bio Garantie en de Zwitserse Bio Inspecta werd opgericht. Daarmee bevinden zich nu drie gerenommeerde controle-instanties uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland onder één dak.

Austria Bio Garantie (ABG) en Bio Inspecta zijn de vooraanstaande controle-instanties in Oostenrijk en Zwitserland. Ze werken reeds sinds langere tijd nauw samen en fuseerden in juni 2019 tot de Easy-Cert Group, een naamloos vennootschap volgens Zwitsers recht. De aandelen zijn eigendom van onder andere deelstaatverenigingen van Bio Austria, Demeter Zwitserland, het onderzoeksinstituut voor biologische landbouw (FiBL) en andere organisaties en afzonderlijke personen uit de bio-scene.

"Het doel is om de bedrijven op de lange termijn in de 'bio-hand' te houden, zodat ze ook in de toekomst ten gunste van de bio-landbouw blijven werken – de bedrijven moeten niet in de invloedssfeer van internationale investeerders of concerns raken“, zei Christina Ritter van Bio Austria Tirol bij de presentatie van het nieuwe naamloze vennootschap. Dat was ook de reden voor de vier Ceres-eigenaren Bernhard Schulz, Albrecht Benzing, Ulrich Findel en Martin Weinschenk-Förster om hun aandelen in het vennootschap in te brengen en zo op de lange termijn de toekomst van Ceres veilig te stellen.

"De uitdagingen op het gebied van bio- en milieucertificering worden ook voor controle-instanties steeds groter in een wereldwijd groeiende biologische markt", motiveert Bernhard Schulz zijn besluit. "Het is daarom zinvol om strategische partnerschappen aan te gaan om de stijgende eisen samen op kwalitatief hoog niveau te kunnen vervullen." Ook bij Ceres wil men zo voorkomen dat de certificeerders onder invloed van "internationale investeerders of concerns met een uitsluitend winstgeoriënteerde focus komen", legt Bernhard uit.

Ceres zal eveneens net als de twee andere certificeerders zelfstandig op de markt op blijven treden. De voor 90 procent ABG-dochterfirma Hungaria Öko Garancia hoort eveneens tot de Easy-Cert Group.

Voor meer informatie: www.easy-cert.com 

Bron: OTS.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven