Waarde Australische biologische sector stijgt tot $2,6 miljard

De biologische sector van Australië timmert aan de weg. De industrie was negen jaar geleden iets minder dan $1 miljard waard. Volgens het Australian Organic Market Report 2019 wordt de waarde van de Australische biologische goederen nu geschat op $2,6 miljard.

Bijna 36 miljoen hectare Australische landbouwgrond is biologisch gecertificeerd, wat goed is voor ongeveer 9,6 procent van alle landbouwgrond in Australië. Dit aantal is sinds het begin van het decennium verdrievoudigd. 

Ook op het gebied van certificering is het aantal gecertificeerde bedrijven aanzienlijk toegenomen, van 3069 in 2011 tot 4802 in 2018. Volgens de CEO van Australian Organic, Niki Ford, bieden grote supermarkten zoals Woolworths, Coles en Aldi en onafhankelijke supermarkten meer biologische producten aan dan ooit tevoren.

In het marktrapport van 2019 is te zien dat biologische groenten en fruit maandelijks het meest worden gekocht, gevolgd door de verkoop van eieren en zuivelproducten.

Het Woolworths Organic Fund erkent dit. De organisatie werd eind 2018 opgericht om renteloze leningen te verstrekken aan biologische ondernemingen voor de aankoop van grond, nieuwe variëteiten, nieuwe faciliteiten en apparatuur.

Bron: queenslandcountrylife.com.au  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven