Kinderen leren van bewoners in een verzorgingshuis over gezonde voeding

Bewoners van een verzorgingshuis in Halifax kregen onlangs bezoek van kleuters die alles wilden leren over gezonde voeding. De ouderen uit verpleeghuis Savile Park in het Britse Anchor hebben samen met de kinderen van Cherry Tree Nursery gewerkt aan het Food for Life project, een programma van de Britse Soil Association om gezonde, smakelijke en duurzame maaltijden de norm voor iedereen te maken. Door het belang van lokale voeding te benadrukken, wil het project de  gemeenschap onderwijzen over gezonde voeding. 

De burgemeester van Calderdale, raadslid Dot Foster en Public Health England bezochten het verzorgingshuis om zelf de voordelen van deze samenwerking te bekijken.

Savile Park Care Home en Cherry Tree Nursery hebben zich beide in januari bij het project aangesloten. Ze leerden waar hun voeding vandaan komt en hoe het wordt verbouwd en bereid.

Vicki Craig, Savile Park's Wellness Coördinator: "Het project bevordert niet alleen educatie rond verse voeding, het brengt ook onze gemeenschap samen en vermindert het gevoel van isolement. De bewoners en de kinderen hebben een mooie band gevormd en vinden het erg leuk om vaardigheden te delen en met elkaar te praten. Het is zo leuk om te zien hoe blij onze bewoners zijn als de kinderen hier zijn."

Savile Park bewoner Renee Bottomley (92): "Je wilt de kinderen gewoonweg oppakken en knuffelen, want de mijne zijn allemaal volwassen. Ik vind het heerlijk om ze te zien, het doet me denken aan de tijd dat mijn kinderen stonden te kijken hoe ik bakte, wachtend om de lepel af te likken. Ik was kok en heb mijn jongens geleerd om te koken en voor zichzelf te zorgen, dus ja, ik vind het leuk om kinderen te zien leren over eten. Ik heb de mijne bijgebracht dat het goed is om erover te leren."

Bron: halifaxcourier.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven