Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologisch pluimveehouder Jaap van Deelden:

"Niet door de knieën gaan, maar volgende kans afwachten"

"Afgelopen jaar is het voor de biologische pluimveehouders belabberd geweest. De prijs die je voor de eieren beurt, is heel gewoontjes." Dat zegt biologisch pluimveehouder Jaap van Deelden uit De Glind in de Barneveldse Krant. Eén van zijn stallen staat leeg omdat het hem voor het eerst in 20 jaar niet is gelukt om een contract voor de afzet van zijn eieren te vinden en ook de andere stal, waarin nu 10.500 hennen rondlopen, komt binnenkort leeg te staan. "Je kunt dan wel op je knieën gaan voor een nog lagere prijs, maar ik besloot op mijn volgende kans te wachten." 

De Nederlandse markt voor biologische eieren groeide de afgelopen jaren met zo'n 10 procent per jaar. "Maar 60 tot 70 procent van de biologische eieren gaat naar supermarkten in Duitsland. Juist daar zie je een nieuwe tendens: door de groei van de eigen Duitse markt neemt de vraag naar Nederlandse eitjes af." De gevolgen voor de Nederlandse biologische pluimveehouders laten zich raden: het aanbod was groter dan de vraag en dat resulteerde in lagere opbrengsten. "Ik weet niet of de keuze van de Duitsers te maken heeft met de fipronilcrisis, maar het kan ermee te maken hebben. Voedselveiligheid is ook een kwestie van vertrouwen."

Lees het hele artikel in de Barneveldse Krant.

Publicatiedatum: