"Ruimer toegang tot gewilde stadslocaties"

Jumbo neemt zes winkels Marqt en Ekoplaza over

Tholen - Jumbo neemt zes locaties van Marqt en Ekoplaza over. Deze winkels worden komend jaar omgebouwd tot Jumbo. Dit maakte de supermarktketen eind 2019 bekend. Het bericht van deze locaties maakt onderdeel uit van de jaarcijfers van Jumbo, waaruit blijkt dat de omzet van het bedrijf met ruim een miljard gegroeid is tot 8,4 miljard euro. Dit betekent een stijging van 14%.

Om welke locaties het precies gaat, is nog niet bekend. Hans van Mierlo, Marketing Manager bij Udea, bevestigt het nieuws. "Het gaat inderdaad om vijf Marqt-winkels en één Ekoplaza, in de Randstad. Eigenlijk is het geen nieuws omdat deze strategie al eerder in een persbericht heeft gestaan. Om welke locaties het precies gaat, is nog niet bekendgemaakt, maar we gaan komend jaar tenminste één nieuwe Marqt openen en kijken ook naar andere uitbreiding", aldus Hans. Nadat de aandelen van Marqt officieel overgedragen waren aan Udea, gaf Erik Does (algemeen directeur Udea) in dit Biojournaal-artikel al aan dat een aantal Marqt-winkels zou gaan sluiten om alle verliezen te kunnen betalen. Udea gaat met de kern verder en daar horen sluitingen en opening(en) bij.

In december 2019 maakte Jumbo ook al bekend zeventien HEMA-filialen in steden over te nemen. CEO Ton van Veen geeft aan dat het van oorsprong Brabantse bedrijf met deze overnames de gaten in de landelijke dekking wil opvullen: "Relatief gezien hebben we in grote steden een wat lager marktaandeel. Het is ook heel moeilijk om locaties te verkrijgen in de grote steden: er wordt weinig nieuw gebouwd. Dus is er eigenlijk maar één manier om te groeien: door locaties over te nemen met de juiste bestemming." (Bron: NOS)

In de toelichting op de jaarcijfers op de website van Jumbo staat het volgende over de overname van de HEMA-locaties en de overeenstemming die met Udea bereikt is:

Toegang tot gewilde stadslocaties: HEMA en Udea
De eind 2019 beklonken commerciële samenwerking met HEMA leidt onder meer tot 17 Jumbo winkels in panden van HEMA in binnenstedelijk gebied. Daarnaast zullen Jumbo en HEMA op 6 stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij Jumbo het foodassortiment levert. Door deze samenwerking krijgt Jumbo ruimer toegang tot gewilde stadslocaties voor het openen van supermarkten. Jumbo heeft bovendien overeenstemming bereikt met de biologische groothandel Udea om in 2020 een zestal winkels in de Randstad over te nemen. Het gaat om locaties waar nu filialen van Marqt en Ekoplaza zijn gevestigd.

Voor meer informatie: www.jumbo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven