New Kids on the Block: SandCastle Clothing

SandCastle Clothing bestaat uit zeven student-ondernemers die graag een verschil willen maken. Creatieve designs en een oog op duurzaamheid zijn de twee steunpilaren voor het ontstaan van SandCastle Clothing. Zij maken duurzaam geproduceerde kleding van 100% biologisch katoen. Bij elk bedrijfsproces wordt rekening gehouden met het milieu, zo probeert SandCastle Clothing intern 0% CO2-uitstoot te realiseren en is zelfs het verpakkingsmateriaal gerecycled.

De missie van SandCastle Clothing luidt: "We want to create a brand that will change how people think about and use the environment." De student-ondernemers willen met duurzame kleding de jeugd bewust laten worden hoe ze door middel van kleding kunnen bijdragen aan een schonere en betere wereld.

SandCastle Clothing werkt samen met kledingbedrijf Stanley & Stella, een groothandel in duurzame kleding. Tom van Zuijlen van SandCastle Clothing: "Daarnaast zijn de logo’s die we borduren gemaakt van biologisch stiksel en daardoor ook ecologisch verantwoord."

Momenteel is SandCastleClothing alleen nog bezig met mannelijke longsleeves, maar is van plan om begin februari ook vrouwelijke kledingstukken te gaan produceren en het assortiment voor mannen te verbreden.

Tom: "Naast dat wij duurzame kleding maken en intern 0% CO2 uitstoot proberen te realiseren hebben wij ons merk ook gekoppeld aan een foundation. De foundation die wij steunen is The OceanCleanUp, een Nederlandse startup die met innovatie de oceanen plastic vrij probeert te maken. Wij als SandCastleClothing doneren 15% van onze winst aan The OceanCleanUp om zo het milieu te helpen en toegevoegde waarde te creëren voor ons merk."

Vanaf nu kan de nieuwe collectie besteld. De eerste 10 die bestellen ontvangen 10% korting. Daarnaast zijn de longsleeves in wit en zwart nog steeds te bestellen.

Voor meer informatie: www.sandcastleclothing.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven