Nigeriaanse regering wil biologische teelt in het noorden van het land uitbreiden

Het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (FMARD) in Nigeria heeft bekendgemaakt dat het meer gewassen wil telen in een omgeving waar geen chemische gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt in de noordelijke staten van het land. Deze aankondiging werd gedaan tijdens de jaarlijkse top voor de biologische landbouw.

Isa Adamu, van het FMARD en tevens voorzitter van het Ecological Organic Agriculture Initiative in Nigeria, legde uit dat de biologische landbouw veel potentie biedt zowel in economisch opzicht als voor de volksgezondheid. Hij voegde eraan toe dat het noorden van het land bewezen heeft zeer vruchtbaar te zijn omdat de meeste voedselgewassen hier worden geteeld.  

"We willen de biologische tuinbouw uitbreiden in Borno, Sokoto, Kebbi, Kano, Jigawa, Katsina, Kaduna en andere noordelijke staten", zei Adamu. Hij voegde eraan toe dat de teeltpraktijken moeten voldoen aan de standaarden van het ministerie. 

Professor Victor Olowe, van de landbouwuniversiteit in Abeokuta en voorzitter van de 'Association of Organic Agriculture Practitioners of Nigeria', zegt dat de biologische landbouwsector wereldwijd wel 100 mld waard is maar dat het aandeel van Afrika hierin slechts 3% bedraagt. Olowe is van mening dat Nigeria voldoende potentieel heeft om dit te verhogen maar dat het initiatief vooral tot stand is gekomen vanwege gezondheidsoverwegingen. 

Bron:  leadership.ng


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven