Weinig overlast boerenprotest bij distributiecentra

Actievoerende boeren hebben gisteren voor weinig overlast gezorgd bij distributiecentra van supermarkten. De actiegroep Farmers Defence Force leek eerst voor een grote blokkade te gaan zorgen, maar stelde haar acties uit na de uitspraak van de rechter; die oordeelde dat de groep wel mocht actievoeren, maar geen blokkades mocht uitvoeren. In het hele land bleven de acties rondom retailers daardoor erg rustig en kleinschalig. 

Blokkades
Bij de distributiecentra van Jumbo (Breda, Den Bosch) en Albert Heijn (Tilburg, Geldermalsen) waren er tientallen tractoren die ingangen blokkeerden. Na gesprekken met de politie verplaatsten de actievoerders zich volgens Omroep Brabant echter al snel. Toen ze vervolgens hun protest bij de Jumbo in Breda in de berm hielden, werden ze verrast door medewerkers van het distributiecentrum met koffie en koek. De politie was iets minder gemoedelijk: nadat ze dreigden de tractoren in beslag te nemen, zijn de actievoerders toch maar vertrokken.Een groep heeft ook actiegevoerd bij het hoofdkantoor en distributiecentrum van Jumbo in Veghel, waar ze het terrein niet op mochten. "Zij willen hun punt maken en dat is prima. Maar geen rotzooi", aldus locatiedirecteur Karel de Jong tegen het Brabants Dagblad

Bevoorrading op schema
Supermarkten hebben aan het ANP bekendgemaakt dat hun distributiecentra ondanks de verschillende protestacties gewoon bevoorraad worden volgens schema.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven