Warmonderhof Avondklas met Damaris Matthijsen: 8 januari

Grond als gemeenschappelijk bezit is sleutel tot duurzame landbouw

Duurzame landbouw ontstaat vanzelf als de grondwaarde voor nul op de balans staat. Maar de grond 'vrij maken' werkt alleen als ze óók gemeenschappelijk eigendom is: een 'common'. Hoe wordt particulier grondbezit omgevormd naar gemeenschappelijk grondbezit? En wie mag er dan verbouwen? Kom luisteren naar Damaris Matthijsen tijdens de Warmonderhof Avondklas op woensdag 8 januari 20:00 uur in de Hofzaal op Warmonderhof te Dronten.

Damaris Matthijsen werkt aan nieuwe economische principes voor een duurzamer en eerlijker samenleving. Daarbij focust zij op eigentijds eigendom van grond. Ze laat zich inspireren door vrij-gelijk-samen, wat Steiner de sociale driegeleding noemde. Ze is onder meer verbonden aan de Veerhuis School en Community Land Trust NL.

Over Warmonderhof Avondklassen
De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Reserveren is niet nodig. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, het opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. In de agenda op de website staan alle ingeplande avondklassen vermeld.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven