Ellen Alofs gaat met pensioen en blikt terug op 40 jaar Boogaard International

"Tijdens onze eerste BIOFACH waren we de enigen op hakken"

Tholen – Per 1 januari 2020 gaat Ellen Alofs van Boogaard International met pensioen. Ze draagt het bedrijf met vertrouwen over aan haar dochter Hanneke Alofs. Tijd om even terug te blikken op haar 40 jaar bij dit bedrijf.

Want wat is er veel veranderd. "Tijdens de eerste BIOFACH waren we de enigen die op hakken liepen”, herinnert Ellen zich. “De biologische sector was toen nog echt alternatief. Het kleine wereldje dat het toen was, is het nu allang niet meer. Iedereen doet tegenwoordig bio. De schaalvergroting in de laatste vijftien jaar bracht professionaliteit met zich mee. Dat kwam ten goede aan de kwaliteit en de prijs van biologische producten. Een goede ontwikkeling waarvan ik verwacht dat die zich in de toekomst verder zal doorzetten."

Biogarde
Boogaard International vindt zijn oorsprong in de groothandel die Ellen's vader 55 jaar geleden begon. Hij beleverde reformhuizen in de randstad met biogarde en andere zuivelproducten. Ellen kwam in 1979 in het bedrijf, toen ze graag parttime wilde blijven werken toen er kinderen kwamen. Bij haar toenmalige werkgever was dat niet mogelijk, maar bij haar vader wel.

IJs exporteren
Na een fusie begonnen Ellen en haar man Jos een nieuw bedrijf: Boogaard International. Onder die naam exporteerden ze biologische ijsproducten. Door de jaren heen werd het assortiment uitgebreid met grondstoffen voor levensmiddelen, zoals boter, kaas en eieren, en aardappelen, groenten en fruit. "Hoewel we met ijs begonnen, het enige product dat we meenamen uit het bedrijf van mijn vader, werden de grondstoffen de hoofdmoot. Het zijn allemaal Nederlandse producten die we leveren aan producenten en bakkerijen in binnen- en buitenland", legt Ellen uit.

Maatwerk
Het bedrijf in Uden heeft een jong en enthousiast team. De productie en een groot deel van de transport wordt uitbesteed. "Veel dingen worden speciaal naar wens van de klant op maat gemaakt. We werken al jarenlang met dezelfde leveranciers en klanten. Daardoor ken je elkaar goed en weet je precies hoe je met elkaar moet communiceren. Je krijgt echt een band met elkaar, dat is het leuke van dit werk."


Hanneke en Ellen tijdens de Bio-beurs 2019. 

Nieuwe ideeën
Hanneke kwam in de zaak na het plotselinge overlijden van Jos. Moeder en dochter runden vanaf dat moment samen het bedrijf. "Het bedrijf gaat over van moeder op dochter. Dat verwondert mensen soms, want het gaat niet om een schoonheidssalon of kledingwinkel", lacht Ellen. "Toch loopt het heel makkelijk. Hanneke heeft veel nieuwe ideeën en frisse energie. Ze is een goede organisator en ik heb veel vertrouwen in haar."

Zelf gaat Ellen het wat rustiger aan doen. Vervelen zal ze zich niet, want de komende twee jaar is ze in elk geval nog raadslid in de gemeente Uden.

Voor meer informatie:

Boogaard International
Westwijk 17-19
5406 XS Uden
0413 257112
info@boogaard-int.com
www.boogaard-int.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven