Partijen bereiken definitieve overeenkomst over samenwerking

Jumbo neemt 17 HEMA-stadslocaties over

Jumbo Supermarkten en HEMA hebben definitief overeenstemming bereikt over een commerciële samenwerking in Nederland en België. Jumbo zal komende tijd de huurcontracten overnemen van 17 HEMA winkellocaties, voornamelijk op stadslocaties. Daarnaast zullen Jumbo en HEMA op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij Jumbo het foodassortiment levert. Verder gaan stapsgewijs alle Jumbo supermarkten in Nederland en België HEMA artikelen verkopen. Tot slot treedt HEMA als co-sponsor voor een periode van ten minste vier jaar toe tot de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma, zo maken beide partijen bekend. “Deze samenwerking biedt voor ons allebei goede perspectieven om ons winkelnetwerk uit te breiden", laat Ton van Veen, CFO Jumbo, weten. "Voor Jumbo met nieuwe winkels op gewilde stadslocaties en voor HEMA met een flinke toename van het aantal verkooppunten waar haar unieke huishoudelijke assortiment beschikbaar wordt gesteld.” 

Geen banenverlies
De door Jumbo over te nemen HEMA locaties in Nederland en België bevinden zich met name in de grote steden. De overgang van de locaties zal de komende drie jaar gefaseerd plaatsvinden. Voordat de winkels overgaan naar Jumbo, is het de doelstelling dat HEMA in de desbetreffende verzorgingsgebieden nieuwe vestigingen met de laatste winkelformule zal openen. Hierdoor blijft het winkelnetwerk van HEMA volledig intact. HEMA verwacht daardoor geen banenverlies. Jumbo verwacht door deze samenwerking meer werkgelegenheid te creëren. Voor de acquisitie van winkellocaties door Jumbo zal een bedrag worden betaald aan HEMA, dat zal worden gebruikt om de schuld van HEMA te verminderen in overeenstemming met haar schulddocumentatie. Over financiële details doen partijen verder geen uitspraken.

Uitwisseling van assortiment
Het aanbod non-food artikelen van HEMA, dat de komende anderhalf jaar zijn weg zal vinden naar het Jumbo winkelschap in Nederland en België, bestaat onder meer uit kookgerei, tafelaankleding, theedoeken, glazen, feest- en seizoenartikelen en kaarsen. Dit aanbod zal ook beschikbaar komen via Jumbo.com. Beide partijen verwachten dat de marktkennis en commerciële kracht van HEMA op non-food gebied zal leiden tot een versterking van de Jumbo winkels. Jumbo biedt op haar beurt met haar winkelnetwerk in Nederland en België additionele omzetkansen voor HEMA. 

Team Jumbo-Visma
Afgelopen tijd zijn grote stappen gezet in de lange termijn ontwikkeling van de Team Jumbo-Visma wieler- en schaatsploegen. HEMA heeft een vierjarige samenwerking gesloten als co-sponsor. De samenwerking met Team Jumbo-Visma heeft tot doel de merknaam van HEMA internationaal verder uit te dragen en daarnaast ook op commercieel vlak het wielrennen en schaatsen optimaal te benutten. Alle partijen zijn bijzonder trots dat de presentatie van de wielerploeg 2020 op 20 december in het HEMA Support Office te Amsterdam zal plaatsvinden.

Eindeloze mogelijkheden
Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Jumbo, die past in onze strategie om via partnerschappen onze marktpositie in onze thuismarkten te versterken. De mogelijkheden van onze samenwerking zijn eindeloos, van combinatiewinkels tot het verkopen van HEMA-artikelen via de winkels van Jumbo.”  

Bron: Jumbo 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven