"Markt vraagt om milieuvriendelijk geteelde sierteeltproducten"

Bijeenkomst over samenwerking in de biologische sierteelt trok 75 deelnemers

De bijeenkomst over samenwerking in de biologische sierteelt trok op 6 november 75 deelnemers. Hieruit bleek dat de markt vraagt om milieuvriendelijk geteelde sierteeltproducten en dat biologisch hierop een passend antwoord heeft. Dit meldt Bionext op twitter:

Bionext heeft op de Sierteelt-pagina op de eigen website nog wat meer informatie gezet over de bijeenkomst 'Samenwerking in de biologische sierteeltketen'.Tijdens de bijeenkomst is met alle ketenpartijen onderzocht hoe de sector zich het beste kan organiseren om de afzet van biologische sierteeltproducten te bevorderen. Bekijk hieronder een aantal van de gegeven presentaties:

Presentatie Opening - Bionext
Presentatie biologisch telen - Bionext
Presentatie Gemeente Meierijstad

Lees hier de factsheet over biologische sierteelt.

Bionext heeft eerder een project gedraaid waarin kleine en middelgrote bloembollentelers die willen omschakelen naar biologische bollenteelt ondersteund zijn. Dit is gebeurd via kennisoverdracht en voorlichting bij de omschakelvragen en door middel van een marktverkenning. Dit sierteelt project is een vervolg hierop: hoe zorg je ervoor dat vraag en aanbod elkaar beter vinden en dat partijen in de keten meer gaan samenwerken en de risico's verdelen. Zodra dat gerealiseerd is, zal het areaal biologische sierteelt gaan groeien en kan de markt haar werk doen. Nu faalt de markt op dat punt nog.

Voor meer informatie: Maaike Raaijmakers, projectleider Kennis & Innovatie bij Bionext.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven