Lowlander Botanical Beers plant duurzaam kerstbomenbos

Sint eruit, kerstboom erin. Gezellig. Jaarlijks eindigt echter een groot deel van de ruim 2,5 miljoen verkochte kerstbomen bij het afval. Nadat botanisch brouwer Lowlander vorig jaar iedereen opriep kerstbomen aan hen te doneren voor het brouwen van hun Winter I.P.A. gaan ze dit jaar een stap verder: van recyclen naar voorkomen.  Voor ieder verkocht flesje Winter I.P.A. doneert Lowlander namelijk €0,05 aan Adopteer een Kerstboom, om zo samen een duurzaam Lowlander Kerstbomenbos aan te planten. Hierdoor kunnen steeds meer mensen genieten van een gezellige én duurzame kerst. En van een Lowlander Winter I.P.A.

Botanisch brouwer Lowlander lanceerde recent hun Winter I.P.A., gebrouwen met vorig jaar gedoneerde kerstbomen. Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik: “De impact van onze donatie oproep was enorm. We besloten voor dit jaar dan ook te kijken naar het voorkómen van kerstbomen-afval in plaats van het recyclen. We benaderden Erwin en Kyra van Adopteer een Kerstboom om deze kerst samen zoveel mogelijk Nederlanders blij maken met een duurzaam alternatief”.

Dit bleek door de enorme vraag enerzijds en het aanbod van slechts 3500 adoptiebomen anderzijds simpelweg onmogelijk. En zo ontstond het idee om een oplossing voor de toekomst te bedenken: voor ieder verkocht flesje Winter I.P.A. doneert Lowlander €0,05 aan Adopteer een Kerstboom voor het aanplanten van nieuwe, biologische kerstbomen in het Lowlander Kerstbomenbos.

                                                                                                                    Draag een naaldje bij
Inmiddels kunnen er al ruim 600 biologische kerstbomen worden bij geplant maar dat is natuurlijk nog lang niet genoeg. Iedereen, die ook zo’n duurzame kerstboom in huis wil, kan zijn naaldje bijdragen en helpen het Lowlander Kerstbomenbos te laten groeien. Het enige wat zij hoeven te doen is genieten van een Lowlander Winter I.P.A. Lowlander gebruikt het natuurlijke snoeiafval om ieder jaar hun bier mee te brouwen. Frederik: “Zo smaakt onze Winter I.P.A. niet alleen goed, maar doet het ook goed!” 

Kijk voor meer informatie op www.draagjenaaldjebij.nl. Hier kun je ook zien hoeveel bomen er al gedoneerd zijn.

Lowlander Winter I.P.A. is verkrijgbaar bij alle Albert Heijn filialen en via Lowlanders webshop. Ook vind je de Winter I.P.A. bij horeca als Carstens, Zoku, Instock, Bier Boutique, Aloha, Bricks, Kantien, Stach, Dara en Zeezicht. Retailadviesprijs €2,59  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven