Nieuwe Smaakt-lijn: minder koolhydraten en volledig plantaardig

"Een koolhydraatarm alternatief voor elk moment van de dag"

Tholen - Smaakt introduceert een Less carb-lijn. Alle producten in deze lijn bevatten op z'n minst 30% minder koolhydraten dan een vergelijkbaar product. De negen producten zijn vanaf nu beschikbaar bij Albert Heijn. Het gaat om een Pasta, Proteïne Brood, Lijnzaadcrackers Maanzaad, Lijnzaadcracker Tomaat-Basilicum, Proteïne Crackers, Pinda-Cashew repen, Pinda-Pompoenpit Repen, Vezelrijke Muesli en een Proteïne Havermout. "We willen hiermee voor ieder eetmoment van de dag een koolhydraatarmer alternatief bieden", vertelt Hélène Lokhoff, New Product Developer bij de Smaakspecialist in Bavel.

Ze erkent dat de ontwikkeling van deze lijn de nodige uitdagingen met zich meebracht. "Het is nog niet zo makkelijk om koolhydraatarmere producten te ontwikkelen. Je moet immers voldoen aan de wettelijke claim dat een product 30% minder koolhydraten bevat dan een vergelijkbaar product. Daarvoor is breed marktonderzoek nodig, wat de nodige tijd kost. En dit is niet voor ieder product even eenvoudig. We hebben ook veel wettelijk onderzoek verricht. Wij hebben de lijn bewust Less carb genoemd, omdat dit de officiële claim is. Low carb is wettelijk niet eens toegestaan."

Veel tijd ging volgens haar zitten in het puzzelen met de voedingswaarden. "We moesten alles steeds opnieuw controleren om er zeker van te zijn dat het geheel zou kloppen. We zijn trots op het eindresultaat: we hebben negen heel goede producten ontwikkeld en in de markt gezet. De hele lijn is volledig plantaardig en tegelijkertijd zijn alle producten een bron van of rijk aan proteïne en vezels."

Tijdens de ontwikkeling werd het team van De Smaakspecialist op een gegeven moment zelf verrast: "De Less Carb repen zijn ook nog eens heel laag in suikers, ze bevatten minder dan 5 gram suikers per 100 gram. Daar kwamen we al doende pas achter. Na het verlagen van het gehalte koolhydraten en het verhogen van het eiwitgehalte, bleek dat de repen ook voldoen aan de claim suikerarm."

En nu is het de vraag hoe Smaakt de consument gaat verleiden tot het uitproberen van de Less Carb producten. Hélène geeft aan dat er bewust voor gekozen is om deze lijn een andere uitstraling te geven. "De verpakking van de Less carb-lijn heeft een terra kleur gekregen. Hiermee is de lijn duidelijk onderscheidend in het schap." Ze benadrukt dat Smaakt met deze lijn niet op de dieettrend wil inspelen. "De Smaakspecialist wil faciliteren zonder te pushen. Wij gaan voor 'I want' in plaats van 'I need'. Wij gaan voor een meer toegankelijk concept. Door niet op diëten te focussen, willen met onze Less carb-lijn ook mensen aanspreken die bewuster bezig willen zijn met de inname van koolhydraten."

Voor meer informatie: helene@desmaakspecialist.nl en www.desmaakspecialist.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven