Eerste binnenkomsten Chileense bio-bessen in week 1 verwacht

CarSol Europe neemt nieuwe Elifab-sorteermachine in gebruik

Tholen - Carsol Europe heeft als gevolg van de toegenomen volumes blauwe bessen en de groeiende vraag naar naar lokaal verpakte bessen in verschillende verpakkingen haar capaciteit uitgebreid met een nieuwe optische bessensorteermachine. Deze week zijn de eerste pallets op de nieuwe lijn bij de logistiek dienstverlener in Maasdijk verpakt. De leverancier van de machine is Elifab, dat dit type voor het eerst in Nederland heeft geleverd. De techniek gaat steeds verder en deze machine heeft de grootste nauwkeurigheid als het gaat om sorteren van bessen en is erg gebruiksvriendelijk. De vullers zijn geleverd door BBC Technologies. Deze machine voedt twee output lijnen met topseal mogelijkheden. De topsealmachines zijn geleverd door Het Packhuys.  

CarSol heeft bijna jaarrond eigen teelt van blauwe bessen vanuit haar plantages in Peru, Chili en Portugal. Met deze machine is het Europese verkoopkantoor in staat om te voldoen aan de stijgende vraag naar lokaal verpakte bessen. "Europa als afzetmarkt is erg belangrijk voor ons moederbedrijf. Het kantoor in Nederland geeft direct toegang tot de Europese retail. Onze klanten werken direct met de bron maar behouden tegelijkertijd ook de flexibiliteit die veel retailers lokaal nodig hebben. Onze klanten kunnen eenvoudig wisselen van inhoud per verpakking, op dagniveau orders plaatsen en ontvangen fruit dat maximaal 24 uur voor verlading is gesorteerd met onze optische sorteermachine." 

Eerste binnenkomsten Chileense bessen begin week 51
Inmiddels is de Chileense bessenoogst aangevangen en staan de eerste binnenkomsten begin week 51 gepland, voornamelijk met de variëteit Duke met goede volumes waarmee tijdens de kerstweek mooie programma's ingevuld kunnen worden. De eerste biologische bessen worden in week 1 verwacht.

Volgens het Europese verkoopkantoor zijn de vooruitzichten op het gebied van kwaliteit goed. Wel is het onrustig in Chili en zijn er afgelopen maanden diverse rellen geweest in met name Santiago tegen het beleid van de regering. Ook op andere plekken in het land is het onrustig. Er is al gestaakt in havens en telers en exporteurs zijn bezorgd dat dit tijdens het seizoen vaker gaat voorkomen.

Voor meer informatie: 

Roberto Latorre/Harro van Dam/Roelant Komen
CarSol Europe 
Maasdijk - Netherlands
010 7632683
hvandam@carsoleurope.nl
rlatorre@carsoleurope.nl
rkomen@carsoleurope.nl 
www.carsolfruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven