"Morgenochtend ben ik bio-boer"

Melkveebedrijf Keuper nu officieel biologisch

Tom Keuper uit Megchelen mag zich vanaf nu biologische boer noemen. Afgelopen zaterdag leverde hij voor het laatst zijn gangbare melk aan FrieslandCampina en per 1 december is zijn bedrijf officieel omgeschakeld. Tom houdt op Biologisch melkveebedrijf Keuper Fries-Hollandse koeien. 

Tom plaatste op 30 november de volgende tweet: 

Op facebook noemt Tom het een 'einde van een tijdperk':

Einde van een tijdperk

In 1906 is mijn overgrootvader Gerrit Jan Keuper lid geworden van coöperatieve zuivelfabriek Hamaland in Gendringen. Na meerdere fusies is deze fabriek uiteindelijk opgegaan in wat nu Friesland Campina is. Vanavond is voor het laatst de melk van de Raesfeltstede opgehaald door Friesland Campina. En daarmee komt een einde aan een tijdperk van 113 jaar. Vanaf morgen, 1 december, zijn we officieel een biologisch melkveebedrijf en vanaf dat moment zal onze melk door EKO-Holland Melk Op Maat worden opgehaald.

Hij heeft zondag 1 december op facebook ook het volgende verslag geplaatst waarin hij meer vertelt over de boerderij:

Melktap De Raesfeltstede - Melkveebedrijf Keuper
 Wij zijn Tom en Gerdien Keuper. Samen met onze zoontjes Lennart en Hendrik en onze dochter Willemijn wonen wij aan de Nieuweweg in onze monumentale boerderij de Raesfeltstede. Wij zijn de vijfde generatie Keuper die op deze plek boert. Het bedrijf omvat 54 ha grasland met klaver en kruiden, 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee, een hoogstamboomgaard en een melktap waar iedereen onze melk kan kopen en proeven. Tevens verkopen we rauwemelkse boerenkaas ‘Gemuudelijkheid’. Deze kaas is gemaakt van melk van onze eigen koeien.

Wij zijn echte 'weideboeren'. Onze koeien zijn zoveel mogelijk buiten. Van april tot en met oktober grazen onze koeien zelfs dag en nacht buiten.

Op ons bedrijf staan respect voor mens, dier en natuur centraal. Wij sinds 1 december 2019 een biologische melkveebedrijf. Dat betekent dat we op ons bedrijf geen gebruik meer maken van kunstmest en chemische onkruidbestrijding. We proberen optimaal gebruik te maken van hetgeen dat de natuur ons geeft. Zo gebruiken we klavers in ons grasland om stikstof uit de lucht vast te leggen in de bodem. Daarnaast zorgen de kruiden in ons grasland, waaronder cichorei, smalle weegbree en ook paardenbloem, voor meer diversiteit. Dit is goed voor het bodemleven, voor de gezondheid van de koeien en ook de smaak van de melk.

De komende jaren hopen we de natuur nog beter te integreren in onze bedrijfsvoering. We hebben twee percelen ingezaaid met kruidenrijk grasland om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit, daarnaast willen we naast onze hoogstamboomgaard nog meer landschapselementen aanbrengen, zoals meidoornhaag en wilgensingels.

Graag houden we u via onze Facebookpagina op de hoogte van de ontwikkelingen op onze boerderij en nodigen u van harte uit om onze melk en kaas te komen proeven.

Tom, Gerdien, Lennart, Hendrik en Willemijn Keuper

Klik hier om naar de facebookpagina van het bedrijf te gaan. 

Bron: Twitter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven